Vindecarea relației cu părinții tăi: primul pas spre o viață împlinită

Data:

spot_img

Sursă foto: freepik

Ți s-a întâmplat uneori să-ți spui că drumul pe care l-ai ales în viață nu este drumul tău? Că nu te reprezintă? Că nu este de fapt ceea ce îți dorești?

Să știi că nu ești singura sau singurul. Se întâmplă multor oameni. Să fie oare un drum pe care ți l-au insuflat părinții tăi, fără ca tu să conștientizezi? Aceasta poate fi cauza relației nevindecate cu părinții, pe care tu o poți vindeca. Citește în continuare și află cum poți face asta.

Gândește-te că primul contact pe care îl luăm cu lumea este prin ochii părinților noștri. Percepția pe care o avem asupra lumii se datorează lor. Dacă percepția despre lume și despre relația pe care ai avut-o cu aceștia, este negativă, probabil că așa percepi tu lumea și ce se întâmplă în jur. Dacă a fost pozitivă, este posibil ca și tu percepi la fel, ce se întâmplă în jurul tău. Sigur că pot fi și excepții.

Cum să-ți dai seama dacă nu ți-ai vindecat relația cu părinții?

Iată doar câteva semne care îți „spun’’ că relația cu părinții tăi nu este vindecată.

  1. Sentimentul de nesiguranță este prezent în permanență în viața ta. De ce se întâmplă asta? Pentru că nu ai simțit siguranța de care ai avut nevoie atunci când erai copil, iar în prezent nu știi cum să-i faci față acestei situații.

Poate că tu conștientizezi asta, ceea ce îți provoacă trăiri negative în relația cu părinții tăi, chiar dacă tu le eviți. Poate simți furie, teamă. Știi care este consecința? Crezi că nu poți învăța cum să fii un părinte mai bun pentru copilul din tine. Cu cât îi judeci mai tare, cu atât te judeci pe tine mai mult. Și nu trebuie.

  • Relația nevindecată cu părinții se va reflecta în relația cu partenerul/partenera. Este posibil să integrezi experiențele dureroase din familie în relația de cuplu, pentru că la nivel inconștient tu validezi ceea ce simți deja: că cei dragi te vor răni și că nu poți avea încredere în ei, deși poate că partenerul îți arată afecțiune.
  1. Este posibil să îți rănești emoțional și copiii. Afecțiunea pe care ți-o acorzi ție însăți influențează afecțiunea pe care o vei acorda copiilor tăi. Dacă simți furie, teamă etc, la fel îți vei trata și copiii.

Să presupunem că treci prin aceste situații expuse și ai început să citești cărți de psihologie, parenting, sperând că te vor ajuta să te confrunți cu aceste probleme și să le depășești, dar cel mult îți poți lua doar informație. De ce susținem acest lucru?

Pentru că vindecarea relatiei cu parintii este posibilă doar prin lucrul profund cu durerea. Nu-i de ajuns să citești cărți din domeniu. Trebuie să te așezi față în față cu durerea și experiența negativă pentru a putea să treci peste aceasta și să oferi copilului din tine, precum și copiilor tăi toată afecțiunea pe care o merită.

Acestea sunt doar 3 motive pentru care este important să lucrezi cu tine.

Relația cu părinții tăi este cea mai importantă relație din viața ta. Iar vindecarea acesteia este în puterea ta. Depinde de tine. Părinții tăi au nevoie de recunoștința și iubirea ta. Au nevoie să îi ierți. Tu ai nevoie să îi ierți. A nevoie să te ierți și să te vindeci, pentru că relațiile tale cu partenerul și copiii tăi depind de aceasta.

Așadar, decizi să te ierți și să îi ierți? Decizi să te vindeci?

Așa ar trebui, dar este alegerea ta. Tu alegi dacă vrei să simți toată viața furie și teamă sau să-i îmbrățișezi cu dragoste și împlinire sufletească pe toți cei din jurul tău.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce medicamente conțin substanțe cu efecte psihoactive ce pot afecta conducătorii auto

Specialiști ai Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentelor...

DSP Bihor: Femeia internată cu HMPV, în stare stabilă; depistarea virusului nu este un motiv de alarmare

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor a informat,...

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50% dintre aceștia sunt în prag de pensionare

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50%...