Violeta Alexandru: „PNL și PSD se critică de fațadă, joacă teatru” | Interviu Aktual24

Data:

spot_img

Violeta Alexandru, proaspăt membru al USR, spune că un partid de dreapta nu se poate alia cu PSD, cu “urmașii comuniștilor”.

Dacă pe partea stângă a spectrului politic românesc există, de ani buni, un monolit numit PSD, în aceeași perioadă dreapta a devenit tot mai dezbinată, unele partide sfărâmându-se, în loc să se unească – vezi cazul USR-PLUS-REPER – în vreme ce altele au făcut direct „pactul cu diavolul”, acceptând să guverneze într-o coaliție contra naturii. Cum vede situația și mai ales ce soluții preconizează în vederea unificării forțelor de dreapta, la parlamentare și președinție, un veritabil om de dreapta, am încercat să aflăm stând de vorbă cu Violeta Alexandra, fost ministru al Muncii în guvernul Orban și proaspăt membru al USR.

Doamna Violeta Alexandru, ați demisionat recent din Forța Dreptei și v-ați înscris în USR, prilej pentru mulți să vă acuze de „traseism”. Ce a determinat demisia dumneavoastră din partidul condus de Ludovic Orban și cum răspundeți acestor acuzații?

Respect faptul ca sunt și persoane care nu sunt de acord cu decizia mea de a întări USR, de a „fuziona” cu USR, în locul creării de alianțe cu USR, lucru care ar menține fragmentarea pe partea dreaptă a scenei politice. Am primit și multe mesaje de felicitare care vorbeau despre încrederea în mine și în motivele care m-au determinat să fac acest pas. Am mulțumit tuturor pentru reacții. Eu sunt un om de dreapta și, pentru mine, PNL, de când s-a aliat cu PSD, nu mai reprezenta o soluție. Muncisem ca să recuperez electoratul de dreapta din București, implicit să curăț imaginea PNL București spunând atunci, din convingere, că USL (fosta alianță cu PSD de pe vremea lui Crin Antonescu) a fost o greșeală care nu se va mai repeta.

Convingerile mele sunt aceleași și astăzi – un partid de dreapta nu se poate alia cu PSD, cu urmașii comuniștilor. Dreapta ori e corectă, dreapta ori e o trădătoare după cum are interesul lipindu-se de PSD când le convine șefilor. Am constatat astăzi că USL nu fusese un accident, PNL chiar seamănă cu PSD, se simte bine cu PSD. Astăzi, a copiat rețeta PSD de a supraviețui prin voturile rețelelor angajaților la stat, s-a pesedizat în modul de funcționare și, mai ales, în privinta măsurilor de stânga susținute chiar împotriva antreprenorilor. Pe unele dintre acestea chiar PNL le-a inițiat. Nu am nicio ințelegere față de motivele de fațadă invocate (cum că au intrat împreuna la guvernare din nevoia de a asigura stabilitate) atunci când au votat sau inițiat proiecte/decizii de stânga, împotriva oamenilor care muncesc în mediul privat. Nu uit aceste lucruri. Am făcut deschis, asumat și din convingere opoziție la PSD și PNL în ultimii ani alături de colegi din USR și, ca atare, nu am fost de acord cu faptul că Forța Dreptei, din care făceam parte, a decis să discute cu PNL în vederea unor negocieri pentru alegerile din aceasta iarnă.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Violeta Alexandru / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cutremur cu magnitudinea 5,2 în zona seismică Vrancea, județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni, la...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Școlile din zonele afectate de inundații vor adopta învățământul hibrid, anunță ministrul Educației, Ligia Deca

Școlile din zonele afectate de inundații vor adopta învățământul...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...