Viorica Dăncilă, despre Paul Stănescu: “Știam ce jocuri murdare face”

Fostul premier Viorica Dăncilă a încercat să-și spele, luni seara, la A7TV, imaginea cu care a fost asociată de la accederea în funcție, precizând că nu a fost marioneta lui Liviu Dragnea și a vorbit despre “yes-menii” care roiau în jurul ex-președintelui PSD, personaje social-democrate ale căror portrete le regăsim detaliat în cartea-interviu recent lansată de fostul prim-ministru.

În emisiune, Viorica Dăncilă a spus, printre altele că “Mulți din partid au fost și sunt yes-mani, oameni care nu au personalitate, oameni care își schimba șeful și în fața fiecăruia dintre noi au avut același comportament”.

Fostul premier a mai afirmat că în PSD au fost oameni care au lucrat și împotriva partidului și împotriva Guvernului pe care l-a condus și i-a amintit pe Paul Stanescu și Marcel Ciolacu

„Atât el (Paul Stănescu) cât și Marcel Ciolacu și alții au fost oamenii care au stat alături de Liviu Dragnea și când mergeau la vânătoare și la șpriț, acolo unde spuneau că nu era loc pentru femei. Ei erau cei care discutau cu Liviu Dragnea de cele mai multe ori. Plecau în Deltă, în diferite locuri. Eu nu am participat la astfel de activități”.

Știam de jocurile lui”

Relația Vioricăi Dăncilă cu personajele social-democrate amintite e detaliată (cel puțin “partea ei de adevăr”) în cartea interviu ce-i poartă numele, semnată de jurnalista Marga Nițu.

Să ne oprim doar la întrebarea din carte referitoare la cum a ajuns Marcel Ciolacu președinte la Cameră.

“Numele lui Marcel Ciolacu a venit de la Paul Stănescu. La puțin timp după ce a fost arestat Liviu Dragnea și mi-a cerut să las guvernarea, mi-a zis <<ai nevoie de ajutor mai mult, e nevoie să ținem partidul la cote cât mai bune, îl propun pe Ciolacu să preia Camera Deputaților>>. Am crezut că Paul Stănescu poate beneficia de încrederea mea, cu toate că știam de jocurile lui… știam ce jocuri murdare face…”.

Le-a dat în cap tuturor celor care l-au susținut”

În același volum, fostul premier mărturisește că nu-l cunoștea prea bine înainte de propunerea pentru șefia Camerei Deputaților.

“Au fost colegi care mi-au spus să nu fac acest lucru, să nu-l nominalizez pe Ciolacu pentru că are un caracter foarte urât. Le-a dat în cap tuturor celor care l-au susținut. E el pentru el”.

În același volum, printre altele, Viorica Dăncilă îl acuză pe Paul Stănescu că este laş, iar pe Marcel Ciolacu, că a vândut partidul când a votat Guvernul Orban.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

La Interne se ține lanț problemele de imagine. Dacă scandalul public demite miniștri și actualul titular al portofoliului Internelor ar cam trebui să se...