Viorica Dăncilă: „Marcel Ciolacu ar putea să pățească tocmai ce a făcut domnia sa” | Interviu Aktual24

Data:

spot_img

Deși a plecat de ani buni din PSD, fostul premier Viorica Dăncilă cunoaște ca puțini alții mecanismele de funcționare ale acestui partid, aflat încă, potrivit sondajelor, în topul preferințelor românilor pentru apropiatele alegeri parlamentare.

Într-un interviu pentru aktual24.ro, Dăncilă afirmă încă o dată că Marcel Ciolacu a contribuit la înlocuirea ei din funcția de prim-ministru, trădând astfel PSD: „Ceea ce faci s-ar putea să ți se întoarcă. Marcel Ciolacu ar putea să pățească tocmai ce a făcut domnia sa”.

În cartea dumneavoastră „Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr”, l-ați acuzat pe Marcel Ciolacu de trădare, acesta fiind printre cei care au contribuit la înlocuirea dumneavoastră din funcția de prim-ministru. Credeți că acum Ciolacu urmărește interesele PSD sau interese personale? Ori poate interesele unor grupuri din afara PSD?

Nu am de unde să știu ce interese reprezintă domnul Ciolacu, dar am certitudinea că domnul Ciolacu a acționat atunci în interes personal și nu în interesul partidului. Spun acest lucru pentru că domnia sa a vrut să dea jos un guvern care funcționa bine – iar datele economice din acel moment pot justifica acest lucru: deficit 2,8%, datoria publică redusă cu trei procente, nu am vândut nimic din ce a aparținut României, prețul la gaze plafonat la 68 de lei, președinția Consiliului Uniunii Europene finalizată cu succes. Deci, erau date care arătau că guvernarea merge bine iar domnul Ciolacu a vrut totuși să dărâme propriul guvern și să preia președinția Partidului Social Democrat. În momentul în care ar fi fost o nemulțumire, să spunem, legată de guvernare, puteam să înțeleg acest lucru. Dar faptul că dânsul a vrut și a contribuit la trecerea moțiunii de cenzură împotriva propriului guvern nu cred că poate fi catalogat ca o acțiune în interesul partidului.

Citește interviul integral, în Aktual24.ro

Citește și: Livia Grama Medilanski (Düsseldorf): „Avem nevoie de un institut cultural «Carol I al României» pentru miile de români care sunt aici și pentru cultivarea relațiilor cu germanii”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Grigore Popescu / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană trimite Ungaria în fața CJUE din cauza „Legii Apărării Suveranității”

Comisia Europeană a decis să înainteze o cauză împotriva...

În noiembrie va avea loc prima dezbatere electorală pentru prezidențiale după 10 ani

În noiembrie va avea loc prima dezbatere electorală pentru...