sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterVipere semnalate în pădurea Bârnova Dobrovăţ

Vipere semnalate în pădurea Bârnova Dobrovăţ

După ce pe reţelele sociale au început să circule imagini cu şerpi din zona Dobrovăţ, „Ziarul de Iaşi” a consultat un specialist. „Vipera nicolskii” muşcă doar dacă încerci să o prinzi cu mâna sau dacă ai călcat-o, altfel evită la maximum contactul cu oamenii. „Şansele sunt foarte mici, chiar şi fără antivenin, ca un adult sănătos să moară, 99% nu păţesc nimic”, ne-a declarat Alexandru Strugariu, specialist în herpetologie. Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi muşcat.

Spre finalul sezonului ciupercilor de toamnă, în pădurile din preajma Iaşului au început să fie raportate din ce în ce mai multe apariţii ale viperelor. Un astfel de mesaj a fost publicat la începutul săptămânii trecute pe pagina de Facebook – Codrii Iaşilor, surprins în pădurea Bârnova- Dobrovăţ, fiind ataşată şi o fotografie cu un şarpe identificat de specialiştii consultaţi de „Ziarul de Iaşi” ca fiind „Vipera nikolskii”, un soi comun de viperă.

Alexandru Strugariu, specialist în herpetologie, cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări Disciplinare al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a descris pentru publicaţia noastră care sunt riscurile în momentul în care te întâlneşti cu un astfel de şarpe în păduri şi a precizat că sunt o specie des întâlnită în Moldova, chiar şi în Iaşi, deşi oamenii nu sunt conştienţi de prezenţa lor pentru că se sperie şi se ascund, fiindcă ne consideră prădători.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE