Visul senatorial al lui Carmen Gaz, un pericol pentru democrație

Data:

spot_img

Într-o zi de august a anului 2018, Carmen Dan a devenit Carmen Gaz. Protejată a lui Liviu Dragnea ani întregi și donatoare de apartament pentru familia fostului lider maximo din Teleorman, aceasta devenise ministru al Internelor. Și chiar dacă țara era șocată de numirea fostei secretare de la Teleorman în fruntea unui minister cu greutatea celui de Interne, în județul ei natal oamenii nu erau foarte bulversați.

Se știa de ani întregi că, în timpul mandatului de prefect al acesteia, oamenii din poliția județului executau pe nerăsuflate un veritabil pelerinaj în biroul blondei lui Dragnea.

Pe 10 august, însă, a fost clar pentru toată lumea că numirea lui Carmen Dan în fruntea unui minister de forță fusese premeditată tocmai în eventualitatea unui astfel de scop. Pentru Dragnea, Carmen Dan era omul suficient de plecat, din toate punctele de vedere, pentru a-și asuma decizia de a gaza sute de copii și mii de adulți.

Carmen Dan n-are conștiință. Ea are doar ambiție. Și, dacă după căderea lui Dragnea, cam toți cei din jurul lui au băgat capul în nisip, așteptând să treacă furtuna, ea a rămas în picioare, adulmecând oportunitățile. S-a întors, însă, către organizația pesedistă din Teleorman, sperând că de acolo își va lua noi prerogative. N-a reușit. Imaginea foarte pătată din trecut îi obturase cumva căile de acces către public. Dar nici atunci nu s-a descurajat.

Așa că a început să lucreze subversiv. A negociat cu primari de-ai locului, și-a consolidat alianțe cu oameni utili și s-a focusat pe singura oportunitate care îi permite să rămână un om îmbătat de propria importanță, dar și departe de închisoare: fotoliul de senator.

De la București s-a decis simplu că oamenii din jurul lui Dragnea nu mai pot fi scoși în față la alegerile parlamentare. Pur și simplu, Ciolacu vrea să rupă imaginea PSD de Dragnea. Iar decizia părea a fi clară. Nu la fel de clară e în Teleorman, unde Carmen Dan bate cu pumnul în masă că vrea să fie în continuare senator. Și conducerea PSD Teleorman, în speță Adrian Gâdea, nou ales președinte de Consiliu Județean, nu-i neagă dorința. Mai mult decât atât, el susține că de la centru nu i s-a cerut să renunțe la Carmen Dan și el nu va pune restricții în fața niciunei candidaturi. Indiferent dacă partidul mai pierde ceva la nivel de imagine. Pe el îl interesează părerea primarilor.

Așa că astăzi visul senatorial al celei cunoscute drept Carmen Gaz este din ce în ce mai aproape de a se realiza. Pentru că Teleormanul nu-i neagă ceea ce Bucureștiul îi interzice. Iar ea nu are nicio problemă în a călca pe cadavrul cuiva. Chiar și al unui partid întreg.

Iar riscul ca această femeie malefică să devină din nou parlamentar român e uriaș, pentru că în Teleorman, evenimentele de la 10 august n-au fost foarte impresionante. Oamenilor din mediul rural al județului li s-a spus că acolo protestatarii au fost reprimați pentru că au devenit violenți și cineva trebuia să intervină în forță. Pentru unii, atitudinea de atunci a ministrului de interne a fost chiar un gest de curaj, nu unul ilegal.

Iar a deschide porțile Senatului României unei persoane care a gazat copii și adulți care își exercitau dreptul de a vorbi liber e, în sine, un sacrilegiu la adresa democrației. Care trebuie, într-un fel sau altul, să fie prevenit. Carmen Dan trebuie să meargă la judecată, nu în Senat.

Desigur, Carmen Gaz vrea să fie senator. Și, culmea, pentru că unde începe Teleormanul se termină logica, cea cunoscută drept femeia care a gazat copii și adulți nevinovați are acum șanse reale să ocupe din nou o poziție de frunte în lista candidaților PSD la Senat. Garantată de Teleorman.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Legitimitatea sau ilegitimitatea președintelui

Legitimitatea sau ilegitimitatea președintelui este un subiect intens dezbătut...

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...