Vizită a lui Zelenski în SUA. Va prezenta un „plan de victorie” pentru încheierea războiului cu Rusia | The Epoch Times

Data:

spot_img

Înaintea unei vizite cruciale la Washington, unde se va întâlni cu președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, Zelenski a anunțat că va prezenta un „plan de victorie” pentru a încheia războiul, potrivit The Guardian.

Cu toate că viziunea sa pentru o „pace justă” nu a fost făcută publică deocamdată, Zelenski a declarat în cadrul unei conferinţe de presă cu Observer la Kiev că aceasta implică efectuarea de lovituri cu rachete occidentale adânc în interiorul Rusiei – ceea ce Londra şi Washingtonul au refuzat până acum.

Marea Britanie a indicat că este dispusă să permită Ucrainei să utilizeze rachete de croazieră britanice Storm Shadow. Însă Casa Albă rămâne sceptică. Premierul britanic, Keir Starmer, nu a reuşit să rezolve problema atunci când a avut discuţii private săptămâna trecută cu Biden la Washington.

Zelenski a confirmat că nu a fost dată undă verde, în ciuda lunilor de lobby la nivel înalt.

„Nici SUA, nici Marea Britanie nu ne-au permis să folosim aceste arme pe teritoriul Rusiei, împotriva oricăror ţinte şi la orice distanţă”, a declarat el.

Citește și: Lia Savonea și Mihail Udroiu de la ÎCCJ au decis restituirea la Parchet a dosarului Revoluției, în care este judecat Ion Iliescu

Zelenski spune că Joe Biden și-a „schimbat opiniile” după mai multe discuții dificile

Storm Shadows, echivalentul său francez, Scalp, şi sistemul american Atacms „nu au fost furnizate în numărul de care avem nevoie”, a adăugat Zelenski. El a sugerat că reticenţa partenerilor internaţionali ar putea fi explicată prin teama de „escaladare” cu Moscova – o analiză pe care Kievul nu o împărtăşeşte.

Întrebat cum l-ar putea convinge pe Biden când se vor întâlni joi, Zelenski a menţionat faptul că preşedintele demisionar şi-a „schimbat opiniile” în ultimul timp după „discuţii dificile”. Unii membri americani din anturajul său au susţinut loviturile, a spus el – ceea ce a fost „deja o realizare”.

„Biden poate consolida Ucraina şi poate lua decizii importante pentru ca Ucraina să devină mai puternică şi să îşi protejeze independenţa în timp ce este preşedintele SUA. Cred că este o misiune istorică până la urmă”, a adăugat Zelenski.

Pe lângă întâlnirea cu Harris, liderul ucrainean a spus că „cel mai probabil” va avea şi o întâlnire cu Donald Trump joi sau vineri.

„Echipele noastre sunt în contact. Principalul lucru este să avem timp [împreună]. Nu mă voi uita în viitor, dar cred că va fi important pentru amândoi”, a declarat Zelenski.

Continuarea, în epochtimes-romania.com

Citește și: Statele Unite impun sancțiuni împotriva RT și afiliaților săi pentru implicarea în operațiuni de destabilizare și influențare a alegerilor, inclusiv în Republica Moldova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Volodimir Zelenski / Facebook)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related