Vizita cancelarului Olaf Scholz la Chișinău | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Vizita cancelarului Olaf Scholz la Chișinău. „Republica Moldova, al cărei destin pendulează între Rusia și aderarea la UE, a jucat mult timp doar un rol minor pentru Germania. Însă vremurile și percepțiile s-au schimbat” – observă publicația Tagesspiegel.

„Nu ne putem aștepta la progrese majore în urma vizitei cancelarului german în Republica Moldova”, afirmă Felix Hett de la Fundația Friedrich Ebert, apropiată de social-democrații germani, într-un articol pentru Tagesspiegel.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

„Intrarea în UE este cea mai sigură cale de a face în sfârșit saltul către o democrație consolidată”

Discuțiile cancelarului federal cu reprezentanții guvernului de la Chișinău care vor avea loc în această seară se vor concentra asupra politicii de securitate și a posibilei aderări la UE.

„Deși, dată fiind conjunctura politică din acest moment, o aderare rapidă este mai mult decât improbabilă, perspectiva ei este de real folos”, scrie Hett, potrivit căruia „intrarea în UE este cea mai sigură cale de a face în sfârșit saltul către o democrație consolidată”.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Reprezentantul Fundației Friedrich Ebert – un bun cunoscător al acestei țări, în care călătorește în mod regulat – amintește că Moldova a cunoscut o tranziție chinuitoare după obținerea independenței de Uniunea Sovietică.

„Societatea este polarizată profund. În vreme ce unii oameni își doresc un viitor european, alții tânjesc după trecutul sovietic. Mulți alții iau distanță de politică”, remarcă Hett, potrivit căruia Moldova este privită ca un regim împotmolit pe drumul de la autocrație la democrație.

Continuarea în Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: DW.com.ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen | Deutsche Welle 

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen....

Împăratul e gol. Dezbaterea Trump-Harris, despre rezultate și marile dezinformări

Împăratul e gol și azi-noapte poate că am aflat...

Un oraş vrea să şteargă cetăţenia de onoare a lui Hitler | Deutsche Welle

4000 de oraşe şi comune l-au declarat odinioară pe...