Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Data:

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat Bruxellesul de fățărnicie în raport cu Republica Moldova și a lansat la Chișinău mesaje anti-integrare în UE în raport cu Ucraina.

După întrevederea avută vineri cu ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, șeful diplomației maghiare a spus că, în spatele ușilor închise, unii miniștri de externe din UE ar încerca să tergiverseze extinderea Uniunii și, la fel ca propagandiștii ruși de la Chișinău și Moscova, a sugerat că UE este tot mai slabă în ultima perioadă. Și imediat după asta, Péter Szijjártó a spus că extinderea UE ar fortifica familia europeană, dar dă de înțeles că Ungaria are obiecții serioase în raport cu Ucraina.

Citește și: Cine controlează firmele despre care Curtea de Conturi spune că fac evaziune fiscală cu complicitatea ANAF

„Se vede foarte clar că noua ordine mondială, care este în curs de conturare, nu va duce la consolidarea și fortificarea Europei. Din păcate, nu se discută suficient despre faptul că Europa și UE au slăbit în ultima vreme. Noi credem că o nouă energie poate fi dată UE prin extindere. Din acest motiv, în perioada președinției la Consiliul UE, Ungaria face totul pentru ca extinderea UE să aibă loc cât se poate de rapid. Facem tot posibilul și oferim tot sprijinul în așa fel încât și Republica Moldova să poată adera cât mai rapid la UE”, a spus ministrul maghiar de Externe.

Declarația sa vine ca o replică la afirmația făcută miercuri, tot la Chișinău, de către ministrul polonez de Externe, Donald Tusk, care a criticat Ungaria pentru faptul că, în perioada președinției Consiliului UE, nu este „suficient de energică în ceea ce privește extinderea UE, motiv pentru care președinția poloneză (2025) va trebui să recupereze timpul pierdut”.

Acuzațiile de fățărnicie ale Bruxellesului în raport cu Chișinăul apar cu mai puțin de două luni înainte de referendumul constituțional pentru aderarea Moldovei la UE – cel mai important exercițiu politic de la proclamarea independenței, dar și înainte de alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 20 octombrie, miza cărora este menținerea cursului pro-european.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova / Facebook)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Scandal la Chișinău: Ambasada Rusiei „a extras” un deputat condamnat penal pentru deturnarea alegerilor

Scandal de proporții la Chișinău: trei diplomați ruși au...

AKTUAL24 | Suedia anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina

Suedia va furniza Ucrainei un pachet de ajutor militar...

AKTUAL24 | Ucraina are capacitatea de a produce 5 milioane de drone FPV pe an

Ucraina are capacitatea de a produce 5 milioane de...