duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterVizita Patriarhului Daniel a adunat mii de credincioşi la Izbuc. Oamenii au...

Vizita Patriarhului Daniel a adunat mii de credincioşi la Izbuc. Oamenii au uitat de regulile de distanţare

Mii de credincioşi din Bihor, dar şi din alte judeţe, mulţi dintre ei oameni în vârstă, s-au adunat, sâmbătă, la Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet pentru a lua parte la sfinţirea noii biserici „Adormirea Maicii Domnului” din incinta aşezământului monahal de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel Ciobotea. 

Biserica, numită şi „Catedrala Munţilor Codru Moma”, are ca model arhitectural biserica Mănăstirii cneziale Ravaniţa din Serbia (1377) şi a fost construită la iniţiativa PS Sofronie Drincec, piatra de temelie fiind pusă în 2010.

Majoritatea credincioşilor poartă măşti, însă normele de distanţare fizică nu prea sunt respectate, căci mulţi dintre participanţi vor să fie cât mai aproape de locul slujbei, deşi aceasta este proiectată şi pe un ecran de mari dimensiuni.  

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE