Vlad Gheorghe, apel către REPER, SENS, URS.PDF, CURAJ, ACUM: „vrem să oprim PSD-PNL”

Data:

spot_img

Vlad Gheorghe, apel către REPER, SENS, URS.PDF, CURAJ, ACUM: „vrem să oprim PSD-PNL”. Fostul europarlamentar a lansat un apel către toate forțele pro-europene, chemându-le la construcția unei platforme comune.

„Nu mai avem timp”, a scris Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook. „Dacă vrem să oprim PSD-PNL și să învingem extremiștii, avem o singură șansă: să mergem mai departe împreună”, a continuat acesta.

„Fac un apel în mod special la Partidul REPER și liderii Dragoș Pîslaru și Ramona Strugariu: avem nevoie de unitate. Puteți asuma ce candidaturi doriți, dar trebuie să luptăm împreună. Separat, pierdem. Nu doar noi, ci toți centriștii pro-europeni din România. Împreună, câștigăm”, a declarat fostul europarlamentar.

Apel la forțele centriste și pro-europene

Această declarație vine după ce în cursul zilei, Ludovic Orban se arăta dezamăgit de negocierile eșuate cu USR, PMP și REPER pentru formarea unui pol al dreptei:

  • „Am tăcut o perioadă pentru că am încercat să pun umărul la coagularea formaţiunilor politice de centru-dreapta (…) Nu am avut cu cine”, a transmis liderul Partidului Forța Dreptei, potrivit The Epoch Times.

Vlad Gheorghe anuntă intenția de a chema la negocieri „forțe centriste și pro-europene: Demos, independenți precum Mihai Polițeanu. Suntem gata să stăm împreună. Urmează discuții cu Sens, URS.PDF, Curaj, ACUM”, a scris fostul europarlamentar.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

„Împreună apărăm democrația și ducem ideile centriste în Parlamentul României”, a încheiat Vlad Gheorghe mesajul.

Partidele SENS, URS.PDF, CURAJ și ACUM

Organizațiile SENS, URS.PDF, CURAJ și ACUM sunt construcții politice noi, pro-europene.

SENS și ACUM au intrat în atenția publică pentru prima în campania lui Nicu Ștefănuță pentru Parlamentul European, cu mesajul „independent, dar nu singur. Independent, dar nu singur înseamnă că am încercat şi continui să construiesc o mişcare verde progresistă, cu politici moderne europene, aşa cum sunt eu”, declara Nicu Ștefănuță la finalul lunii ianuarie, potrivit agerpres.

Citește și: Un ciclist român traversează Europa pe bicicletă pentru a susține educația STEAM din România. El va parcurge 2462 de km, traversând 10 țări în 17 zile

CURAJ este un partid politic construit în jurul lui Cosette Chichirău, organizație ce propune „Noul pact pentru România modernă”, care „înseamnă sentimentul că aparținem unei națiuni care știe ce vrea și este pregătită să-și revendice locul în lume”, se precizează pe site-ul organizației.

URS.PDF propune „implicarea activă a cetățenilor în partide și în viața politică în general. Iar pentru asta e nevoie de deschiderea reală a partidelor, pe aceleași principii ale transparenței și competiției corecte”, se menționează pe site-ul oficial al organizației politice.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Vlad Gheorghe )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

USR Iași și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Care e ordinea provizorie? | Ziarul de Iași

USR Iași și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare din...

Nicolae Ciucă, votat în unanimitate candidatul PNL la prezidențiale

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost votat de delegații...