Vlad Gheorghe (USR): Vine factura pentru Austria! Ne-a încălcat un drept și trebuie să plătească

Data:

spot_img

Comisia pentru petiții din Parlamentul European a votat în unanimitate o rezoluție care cere acțiuni la Curtea de Justiție de UE împotriva Austriei pentru veto-ul față de aderarea României și Bulgariei la Schengen. Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a reacționat după acest vot:

„Vine factura pentru Austria! Domnule Nehammer, aveți un mesaj de la Bruxelles: locul României e în Schengen, iar guvernul de la Viena va trebui să explice austriecilor de ce dă miliarde de euro compensații financiare pentru ”refuzul nejustificat” prin care au privat românii de intrarea în spațiul liber de circulație european.

Astăzi a fost vot în UNANIMITATE în Comisia pentru Petiții – avem forma finală a rezoluției pe care am insistat să o dăm în Parlamentul European și în care scrie negru pe alb că după absolut orice criteriu și conform cu toate prevederile din legislația comunitară, România și Bulgaria ar fi trebuit să fie deja în Schengen.

Rezoluția cere Consiliului un nou vot în 2023 pentru intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen și spune încă o dată că ambele țări au îndeplinit deja cerințele necesare pentru admitere. Tot ceea ce am zis de la începutul discuției despre Schengen este menționat în textul rezoluției care va merge la vot în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg în perioada 10-13 iulie.

Citește și SCENE IREALE Pesedistul Solomon se erijează în emisar al Divinităţii la şedinţa pe pensiile speciale

Rezoluția subliniază că românii sunt discriminați de negarea nejustificată a acestui acces în Schengen, că pierdem timp și bani la cozi prin vămi, că aceste cozi generează pierderi economice și poluare enormă, că afectează sănătatea șoferilor de camion, a angajaților și a tuturor cetățenilor care trec prin punctele de frontieră și a celor care locuiesc în zonele respective. De aceea, merităm despăgubiri de la cei care prin votul lor nejustificat – atenție, scrie mare de tot – au ținut România în afara Schengen și după 2022.

Textul pe care l-am negociat cu colegii din toate grupurile europarlamentare enumeră toate documentele oficiale conform cărora România și Bulgaria îndeplinesc condițiile necesare accesului în Schengen. Prin urmare, rezoluția care sunt sigur că va fi votată de majoritatea europarlamentarilor enunță fără echivoc ceea ce fiecare român știe deja – că Austria ne-a încălcat un drept și că trebuie 1. să plătească pentru asta și 2. să remedieze situația.

Dacă Guvernul Ciucă și-acum Guvernul Ciolacu par c-au renunțat la drepturile românilor din țară și din diaspora și i-au abandonat la cozi, eu și colegii mei ne facem datoria în Parlamentul European și spunem răspicat: România trebuie să intre URGENT în Schengen!”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Rezoluția arată că respingerea aderării României la Schengen este ”discriminatorie” și cere „acțiuni” la Curtea de Justiție a UE după veto-ul Austriei. De asemenea, rezoluția arată că veto-ul Austriei a creat un sentiment antieuropean și a dăunat economiei și climei.Astfel, deputații europeni solicită Consiliului să aprobe aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen până la sfârșitul anului 2023.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lasconi, un fel de Reagan mioritic? | Deutsche Welle

Elena Lasconi, 52 de ani, se arată foarte sigură...

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...