Vlad Pascu s-ar putea să scape de arestul preventiv | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Vlad Pascu s-ar putea să scape de arestul preventiv. Dosarele de ucidere din culpă și conducere sub influența drogurilor, printre care cel al lui Vlad Pascu, ar fi în pericol de tergiversare și chiar prescriere dacă Înalta Curte stabilește un prag minim de la care această faptă devine infracțiune, așa cum e în cazul alcoolului – atrage atenția Parchetul general într-un răspuns oficial pentru G4Media.ro privind riscurile pe care le ridică o eventuală decizie a Înaltei Curți (Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept) de impunere a unor praguri/valori minime (cut-off values) și la droguri.

Șoferii drogați ar scăpa din arest și chiar de dosarele penale și ar putea reveni pe străzi, la volan, avertizează procurorii.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Contravenție sub 0,80 g/l alcool pur în sânge

Potrivit legii, șoferul prins la volan cu o „îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Sub această limită, este contravenție.

„Constituie contravenție și se sancționează cu amenda (…) și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai următoarelor fapte:

Citește și: Un ciclist român traversează Europa pe bicicletă pentru a susține educația STEAM din România. El va parcurge 2462 de km, traversând 10 țări în 17 zile

a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune”, se arată în Codul Rutier la artiolul 102, alineatul 3, litera a.

Pe 16 septembrie 2024 însă, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte trebuie să stabilească dacă impune un prag silimar și la droguri. Înalta Curte a fost sesizată de Curtea de Apel Brașov în cadrul unui dosar penal privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (articolul 336 din Codul penal).

Continuarea în Info Sud-Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...