Vlad Radu, gălăţeanul care visează să schimbe lumea în bine, admis la Oxford

Data:

spot_img

Vlad Radu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, visează de mic să ajungă undeva sus, în domeniul cunoaşterii, de unde să poată schimba lumea în bine. Şi, pentru că a considerat că traiectoria visului său trece pe la Oxford, a muncit cu gândul la această etapă a devenirii sale şi a fost admis la Oxford, la Pembroke College.

Vlad a muncit de mic, cu seriozitate, pentru acest vis. Cum s-a numărat mereu printre vârfurile elevilor gălăţeni, încă din 2018, am tot scris despre el. Atunci era elev în clasa a VIII-a şi reuşise să se califice la trei olimpiade naţionale dintr-un foc. Câteva luni mai târziu, apărea iar în paginile ziarului, pentru că obţinuse zece curat la admiterea la liceu. Cu timpul, cotidianul „Viaţa liberă” a devenit martor al reuşitelor sale, premii la concursuri şi olimpiade. În urmă cu o lună, am scris despre Vlad Radu, pentru că a atins o performanţă neegalată de niciun elev gălăţean: de două ori Premiul I la un concurs extraordinar de greu. Iar acum ne bucurăm că toată această muncă, seriozitate şi perseverenţă este încununată de admiterea la o universitate istorică.
„Este o confirmare şi o încununare a muncii mele de până acum. Voi studia în continuare Chimia şi viitorul meu va fi legat de cercetare în acest domeniu, chiar dacă nu pot spune acum exact în ce ramură a lui. Este o etapă care face parte din visul meu de a deveni din ce în ce mai bun şi de a face ceva astfel încât să pot schimba lumea în bine”, ne spune Vlad, fericit.

Aşteptarea, mai grea decât un concurs

Admiterea la Universitatea Oxford este destul de dificilă, chiar dacă pe moment nu realizezi lucrul acesta: „Am trimis întâi o aplicaţie, care a cuprins şi un eseu despre mine, dar şi rezultatele mele de până acum. Apoi, cu bucurie, am aflat că voi fi chemat la interviu, ceea ce însemna că trecusem cu bine de prima selecţie destul de serioasă. Am dat trei interviuri online, despre care îmi amintesc cu drag, pentru că au fost o provocare. Am reuşit să stau de vorbă cu personalităţi de la Oxford, pentru că acolo profesorii se încadrează la personalităţi. Apoi, a fost o provocare, pentru că problemele de matematică, chimie, chimie-fizică au fost destul de dificile. Am fost încântat să văd că profesorii nu urmăreau să te pună la zid pentru ceea ce nu ştiai, ci voiau să vadă cum te descurci să rezolvi ceva, pornind de la indiciile lor. Interviurile le-am dat în decembrie, pe la jumătatea lunii, când mi s-a spus că voi primi un email pe 11 ianuarie, prin care mi se va comunica dacă am fost admis sau nu. Aşteptarea aceasta mi s-a părut mai grea decât orice concurs!”, povesteşte tânărul.
Consideră că reuşita sa e o combinaţie de mai mulţi factori. Alături de munca sa şi rezultatele de peste ani, importanţi au fost profesorii, care l-au ajutat în tot acest demers al cunoaşterii, dar şi părinţii, care l-au susţinut şi încurajat.

Zece gălăţeni admişi la prestigioasa universitate britanică în ultimii zece ani

Articolul integral poate fi citit pe site-ul VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comuniștii cubanezi protestează în fața Ambasadei SUA din Havana | The Epoch Times

Comuniștii cubanezi au mărşăluit vineri în faţa ambasadei SUA...

Autoritățile americane iau în considerare interzicerea utilizării routerelor TP-Link din China | Aktual24

Autoritățile americane iau în considerare interzicerea utilizării routerelor TP-Link...

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...