Vlad Voiculescu a blocat concursurile de angajare la direcția spitalelor din Primăria București

Data:

Vlad Voiculescu, propus pentru funcția de viceprimar al Capitalei a blocat concursurile pentru ocuparea unor posturi la ASSMB organizate în ultimele zile de administrația Firea.

„Este ceasul al 12-lea; politizarea din instituțiile din sănătate trebuie să înceteze”, a declarat luni Vlad Voiculescu.

„Am făcut sesizări împotriva unor concursuri organizate rapid după alegeri, pentru ocuparea unor posturi administrative în ASSMB, entitatea care gestionează spitalele din subordinea Primăriei.

Mulți dintre oamenii numiți fără concurs în fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei de către Gabriela Firea au încercat astfel să-și securizeze pozițiile: e mult mai greu să fie demiși după câștigarea concursurilor.

Toate concursurile demarate pe 7 octombrie (la o săptămâna după alegeri) și contestate de mine vineri au fost suspendate”, scrie pe Facebook Vlad Voiculescu.

El apreciază că politizarea din instituțiile de sănătate trebuie să înceteze.

„Suntem în plină pandemie și avem nevoie să fim siguri că oamenii ce administrează lucrurile sunt cei mai competenți posibil, nu angajați pe ultima sută de metri de către administrația coruptă a Gabrielei Firea.

Este ceasul al 12-lea că politizarea din instituțiile din sănătate trebuie să înceteze. Nu voi face și nu voi acceptă nici măcar o singură numire politică în domeniile pe care le voi coordona. Avem nevoie de o reforma profundă a ASSMB și a managementului spitalelor și aducerea acestora în secolul 21. Aștept să pot face asta, odată cu preluarea funcției de viceprimar și a atribuțiilor. Sper să nu mai dureze mult”, a notat Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: