miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVlad Voiculescu: „Nelu Tătaru este un one-man show, care face un show...

Vlad Voiculescu: „Nelu Tătaru este un one-man show, care face un show foarte bun”

Campania electorală în pandemie are, mai proeminent ca până acum, aspectul unui spectacol. Jocul de lumini și umbre e proiectat în direcția sistemului sanitar românesc, unde s-au identificat cele mai mari deficiențe, într-o perioadă în care nevoia de asistență medicală competentă este esențială. Ancorat în problemele sistemului sanitar de mulți ani, încă de vremea când era ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a răspuns câtorva întrebări, în exclusivitate pentru Investigatoria.

Fondurile alocate în această perioadă spitalelor sunt discutabile, spune Vlad Voiculescu, în condițiile în care nu s-a rezolvat încă problema managerilor incompetenți, numiți pe linie de partid.

Mai mult, el crede că inclusiv această generozitate a guvernului în privința spitalelor se explică prin faptul că ne aflăm în plină campanie electorală și oamenii vor să vadă implicare a autorităților în soluționarea crizei coronavirusului. Păstrarea managerilor numiți de PSD, cel puțin la nivelul spitalelor din București, este o mare problemă, mai spune el.

E un pic peste limitele acceptabile pentru mine să-l văd pe premier cum se duce o dată la două zile în spitalele din București și pretinde că verifică sediile și ne spune despre cum a alocat fonduri. E cinic, pentru că, de fapt, nu verifică nimic. Ce face este că-și face campanie electorală și, da, e în regulă să faci lucrul ăsta atâta vreme cât îți prezinți propriile fapte sau cât faci ceva ce este realmente real.

Ori, real nu este, pentru că se plimbă și spune că e totul în regulă, are discuții de fațadă cu managerii numiți de Firea și PSD, care au distrus o bună parte din spitalele astea și este de fațadă pentru că la spitale, mai mult decât în alte locuri, să faci ceea ce au tot făcut premierii și primarii de-a lungul timpului, adică să întrebi care e necesarul și să aloci fonduri, nu rezolvă nimic.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE