Vot la 18 ani. „Primul vot e extraordinar! Am simțit că pot face o schimbare” | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Un milion de tineri care au împlinit vârsta de 18 ani votează pentru prima dată la alegerile locale și europarlamentare. „Am simțit că pot face o schimbare”, spune David, clujeanul pentru care primul vot a fost „extraordinar”.

Potrivit datelor oficiale, la alegerile locale și europarlametare de duminică, un milion de tineri care au împlinit vârsta de 18 ani pot vota pentru prima dată. 

„La cei 18 ani, am simțit că pot face o schimbare”

După cum arată David, un tânăr de 18 ani care a votat pentru prima oară, prin intermediul votului tinerii nu doar participă la viața politică, ci pot reprezenta o forță a schimbării în bine. 

Citește și: 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii înregistrate de la momentul începerii procesului de vot

Potrivit acestuia, primul vot a fost extraordinar, chiar dacă nu a fost lipsit de emoții.

„La ora 7 fix am prezentat buletinul pentru a primi buletinele de vot. Am intrat în cabină tremurând. Când am pus ștampila, am văzut că nu e așa greu. Am simțit că eu pot face o schimbare, că eu, la cei 18 ani ai mei, pot să fac ceva. Eu astăzi am făcut ceva ce nu se putea face în România, am făcut ceva pentru care oamenii au murit ca eu să o pot face. Primul vot e extraordinar și sunt 100% sigur că următoarele o să fie la fel”, a declarat David pentru monitorulcj.ro.

Continuarea în Monitorul de Cluj!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...