Vrea Vladimir Putin un război cu Occidentul? | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Vrea Vladimir Putin un război cu Occidentul? Șeful serviciilor estoniene de informații externe împărtășește temerile liderilor UE privind pregătirile Moscovei pentru o posibilă confruntare cu Occidentul. Kaupo Rosin este convins, însă, că Rusia poate fi învinsă.

Președintele Rusiei Vladimir Putin „respectă NATO, dar trebuie să ne asigurăm că acest respect va continua în următorii ani”, este de părere Kaupo Rosin, directorul general al VLA, serviciul de informații externe al Estoniei. 

Citește și: Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

Într-un interviu acordat realizatorului emisiunii DW Conflict Zone, Tim Sebastian, Rosin a apreciat că scopul Moscovei ar fi „să împingă capacitățile și activitățile NATO cât mai departe de granița Rusiei și să creeze pe această bază o nouă situație pe teren”.

Rușii „ar dori să negocieze cu americanii peste capul europenilor”

În plus, spune oficialul eston, rușii „ar dori să negocieze cu americanii peste capul europenilor și nu numai despre Ucraina, ci despre întreaga arhitectură europeană de securitate”. Or, avertizează Rosin, o astfel de agendă „ar fi evident foarte periculoasă”. 

Citește și: CSM a schimbat magistratul din Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni cu fiica unui fost senator PSD

Dacă șeful Kremlinului va reuși să își atingă cel puțin parțial obiectivele în Ucraina, va continua, în principiu, să acționeze la fel ca acum, atrage atenția oficialul eston.

„Sarcina noastră în Occident ar trebui să fie să ne asigurăm că Rusia iese din acest conflict ca o putere slăbită. Actualul regim rus trebuie învins strategic”, deoarece, consideră Rosin, „Putin nu ar supraviețui unei înfrângeri a Rusiei”. 

Continuarea în Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: dw.com/ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războiul din Ucraina văzut prin ochii oficialilor ruși: „Nu am invadat Ucraina” | Aktual24

Războiul din Ucraina văzut prin ochii oficialilor ruși: „Nu...

Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

Armenia și Azerbaidjan negociază un tratat de pace după...

Video viral: Dialogul dintre un cetățean moldovean și soldații ruși din Transnistria | Aktual24

Video viral: Dialogul dintre un cetățean moldovean și soldații...

Cât de puternic este Hezbollah după atacurile israeliene? | Deutsche Welle

Gruparea Hezbollah pare să fi ieșit slăbită de atacurile...