vineri, 30 iulie 2021
AcasăNewsletterVremea schimbării: Aproape jumătate dintre directorii Primăriei Oradea urmează să fie înlocuiți

Vremea schimbării: Aproape jumătate dintre directorii Primăriei Oradea urmează să fie înlocuiți

O regulă nescrisă a administraţiei spune că marile schimbări se fac în primul an de mandat. Motivul e simplu: dacă măsurile sunt nepopulare, precum majorările de taxe, până la alegeri poporul uită, iar dacă implică schimbări de şefi, până la următoarele alegeri noua echipă apucă să se bucure de rezultate sau măcar de fotoliile directoriale. Primarul Florin Birta ştie asta.

BIHOREANUL a aflat că aproape jumătate din directorimea municipalităţii orădene urmează să fie înlocuită înainte de sfârşitul primului an de mandat. “Nu am nimic cu nimeni. Singura pretenţie pe care o am de la directori este să-şi facă treaba”, spune Birta.

“Nu vor fi schimbări majore!”

Liberalul Florin Birtaşi-a câştigat anul trecut primul mandat de primar cu un mesaj de continuitate, menit să atragă voturile susţinătorilor “locomotivei” Ilie Bolojan. Birta a promis continuarea proiectelor începute şi păstrarea echipei care le-a făcut posibile. “La Primărie nu vor fi schimbări majore”, declara el după alegeri.

Şi totuşi, Primăria trece discret prin cel mai mare val de primenire de după 2008. La un aparat administrativ cu 514 funcţionari, municipalitatea a scos anul acesta la concurs 70 de posturi, reprezentând cam 15% din total. În plus, înainte de sfârşitul anului, managerii municipalităţii vor fi primeniţi pe cale naturală sau de “comun acord”, prin mazilire mascată.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE