luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăDeutsche WelleWashingtonul seamănă cu „o bază militară", înaintea inaugurării mandatului lui Joe Biden

Washingtonul seamănă cu „o bază militară”, înaintea inaugurării mandatului lui Joe Biden

Instalarea unui preşedinte la Casa Albă are loc, de obicei, în prezenţa a sute de mii de spectatori. Joe Biden va avea însă parte de o inaugurare diferită, relatează Carla Bleiker, corespondentă DW la Washington.

Washington, un oraş în stare de alertă. După evenimentele din 6 ianuarie, când cei câţiva reprezentanţi ai forţelor de ordine au fost luaţi prin suprindere de demonstranţii violenţi, predomină teama de astfel de scene în momentul instalării lui Joe Biden la Casa Albă. Şi chiar dacă, după asaltul asupra Capitoliului, pandemia a fost detronată în topul temerilor, coronavirusul continuă să facă victime la Washington, în Statele Unite şi în toată lumea.

La Washington, atmosfera este tensionată

Aşadar, semnele nu sunt tocmai favorabile pentru un eveniment de amploare care să marcheze începutul administraţiei Biden. În mod obişnuit, la evenimentul găzduit de National Mall din Washington participă sute de mii de persoane, pentru a-l vedea pe preşedintele care depune jurământul pe treptele Capitoliului, pentru a asculta programul muzical sau, pur şi simplu, pentru a fi prezenţi la un asemenea moment special. Pe lângă vedete precum Beyonce sau Aretha Franklin, pe scenă mai apar şi coruri de copii sau tineret.

După depunerea jurământului de către noul preşedinte, în mod obişnuit urmează o paradă militară, care însoţeşte practic cuplul prezidenţial şi pe cel al vice-preşedintelui de-a lungul faimosului bulevard Pennsylvania Avenue până la Casa Albă. Militarii şi diverse orchestre participă mereu la această paradă.

Niciun fel de aglomerări

Anul acesta totul este diferit. Oficialităţile americane le solicită cetăţenilor să nu pornească la drum pentru această festivitate. „Pe 20 ianuarie va avea loc transferul puterii şi vom lucra cu partenerii din guvern pentru a garanta siguranţa regiunii din jurul capitalei noastre”, se arată într-o declaraţie comună semnată de şefa Primăriei din Washington şi de guvernatorii celor două state vecine, Maryland şi Virginia. ” În contextul situaţiei speciale […] precum demonstraţiile violente de săptămâna trecută, dar şi pandemia provocată de COVID-19, facem un pas neobişnuit şi îi încurajăm pe americani să nu se deplaseze la Washington DC”.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE