Webinar EURACTIV.ro – CNCD despre incluziune etnică și rasială

Data:

EURACTIV.ro în parteneriat cu CNCD organizează luni, 28 iunie, de la ora 10.30, o dezbatere #MINDSET pe tema incluziunii etnice și rasiale, cu personalități din domeniul civic, decizional, universitar, artistic, jurnalistic, cu secvențe de film documentar și cu Lecția de bune maniere Maia Morgenstern.

Csaba ASZTALOS, președinte CNCD, Maia Morgenstern, Gelu DUMINICĂ, director Agentia Impreuna, Paul LAZĂR, manager al comunității Români în Italia, Voluntari in EuropaPaul J. PORR, președinte Forumul Democrat al Germanilor din România / Forumul German Sibiu, Cerasela BĂNICĂ, CADO – Centrul de Advocacy și Drepturile OmuluiEckstein-Kovács Péter, avocat, politicianIrene TEODOR, manager proiect, JRS Romania Ana COJOCARU, consilier integrare, Consiliul National Roman pentru Refugiați Petru CLEJ, jurnalist freelancerAdrian CIOFLÂNCĂ, director Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din Romania ”Wilhelm Filderman”prof. univ. dr. Daniel DAVID, psiholog cercetător Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, UBB vor dezbate subiecte pe tema incluziunii etnice și rasiale, un fenomen încă prezent în societatea românească.

Partener media al evenimentului: PressHub

Agenda stakeholders workshop luni, 28 iunie, 10:30, online:

Stakeholders workshop este organizat în cadrul proiectului  MINDSET, co-finanțat de DG JUST,  prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene (REC), implementat de EURACTIV.ro, în parteneriat cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și rețeaua de publicații pressHUB.

Formular de înregistrare pentru evenimentul online

Evenimentul este moderat de Bogdan Neagu, EURACTIV.ro și Sipos Zoltan, pressHUB. Vom prezenta scurte videouri și vor fi intervenții ale vorbitorilor, urmate de o masă-rotundă. Întrebările pot fi adresate și în secțiunea Q&A și vor fi preluate de moderatori. Evenimentul se desfășoară online. Durează aproximativ 120 de minute (2 ore). Evenimentul se desfășoară online. Durează aproximativ 120 de minute (2 ore).

10:20 Deschiderea linkului online pentru participanți și prezentarea regulilor de desfășurare10:30 Bogdan NEAGU și Zoltan SIPOS, mesaj de întâmpinare al moderatorilor.

10:32 Csaba ASZTALOS, președinte, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

10:37 O lecție de bune maniere – Maia MORGENSTERN, actriță și directoare a Teatrului Evreiesc de Stat 

10:44 Dincolo de percepție – video MINDSET

10:45 Suntem toți „acasă” în țara noastră? – Gelu DUMINICĂ, director Agenția Împreună, sociolog, profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, UNIBUC 

10:52 Imaginea românilor în Italia – Paul LAZĂR, manager al comunității Români în Italia

10:59 Germani-Români-Germani – video 

11:00 Transilvania – un model de conviețuire interetnică și interconfesională – Paul J. PORR, președinte Forumul Democrat al Germanilor din România 

11:07 Segregarea rasială în educație – cenușăreasa societății civile in Romania – Cerasela BĂNICĂ, președinta Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO)

11:14 Tensiuni imaginare – video

11:15 Acasă, unde? –  Peter Kovacs ECKSTEIN , avocat, politician. 

11:22  The Uncountried – fragment documentar
11:23 Cazuistica privind discriminarea refugiaților – Irene TEODOR, manager proiect, Asociația JRS Romania
11:30 Discriminarea: un obstacol în calea integrării refugiaților în România – Ana COJOCARU, consilier integrare, Consiliul National Roman pentru Refugiați

11:37 Londra – Oraș multietnic, oportunități, discriminare, rasism, xenofobie – Petru CLEJ, jurnalist freelancer

11:44  Ieșirea trenurilor din gară – video

11:45 Dictaturile României si arhipelagul memoriilor – Adrian CIOFLÂNCĂ, Director, Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman”

11:52 Despre psihologia poporului român!, prof. univ. dr. Daniel DAVID, psiholog cercetător
11:59 – Masa rotundă

12:30 – Închiderea evenimentului EurActiv

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proiect: salariile bugetarilor cresc cu 10%, pensiile cu 12,5%

Ministerul Finanțelor a publicat, pe site-ul propriu, proiectul de...

Topul pensiilor speciale plătite în judeţul Iaşi: cea mai mare – 43.381 lei brut pe lună

Termenul a devenit atât de comun, încât și pensiile...

IAȘI – Și-a făcut rețea de gaz pe banii primăriilor, jupoaie 4 comune și scapă de lege de 10 ani

Gheorghe Tabac trebuia să suporte construirea rețelei și să...

19 grade Celsius – Germanii dârdâie la serviciu

Guvernul federal a decis să scadă la 19 grade temperatura maximă la locul de muncă. O decizie pripită? Fiindcă deja este clar că mulţi angajatori şi angajaţi trebuie să dea căldura mai tare.