sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterWurmbrand a sfidat pandemia: curtea plină de elevi la ore „afterschool” ținute...

Wurmbrand a sfidat pandemia: curtea plină de elevi la ore „afterschool” ținute de la 8 dimineața

Directorul Colegiului privat este chiar ginerele consilierei de stat pe probleme de Educație a vicepremierului Raluca Turcan. Adică Guvernul interzice școala, iar primele care încalcă ordinul sunt rudele.
La Colegiul Wurmbrand, părinții au avut dreptul să opteze: online sau la școală, iar cei mai mulți au optat pentru orele în clasă. Spărgătorii stării de alertă din învățământ spun că fac „afterschool”, dar de la 8 dimineața, ca și cum copiii ar fi făcut ore toată noaptea. S-a ținut chiar și Serbarea de Crăciun, dar fără public. Gestul e considerat sfidător din partea experților din Educație: „Ori respectăm toți restricțiile, ori mergem toți la școală”.

Conducerea unui renumit colegiu privat din Iași, „Richard Wurmbrand”, a ignorat interdicția impusă la nivel național, cea de a nu organiza cursuri școlare în fizic, față în față. Găselnița șefilor „Wurmbrand” a fost camuflarea orelor în așa-numitul „after school”. De fapt, din noiembrie și până acum, orele s-au ținut într-un regim aproape de normal, cu elevii prezenți în bănci, de dimineața până după prânz.

Mai mult, vinerea trecută, în sala de festivități a colegiului, s-au organizat evenimente de sfârșit de an, activități artistice la care au participat, concomitent, peste 50-60 de elevi, profesori și părinți.

Context: Colegiul „Richard Wurmbrand” este condus de Cristian Lucaci, ginerele Lilianei Romaniuc, consilier de stat pe probleme de educație în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Raluca Turcan. „Nu fac niciun comentariu”, a refuzat Romaniuc discuția pe această speță.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE