YouTube l-a blocat pe Andrew Tate. Câștiga milioane exploatând naivitatea adolescenților (Aktual24)

Data:

spot_img

YouTube l-a blocat pe Andrew Tate „pentru încălcarea termenilor noștri”. Canalele suspendate promovau „academia de afaceri online” a britanicului trimis în judecată pentru trafic de persoane.

Decizia Youtube a fost luată în urmă acuzațiilor potrivit cărora influencerul a exploatat naivitatea unor tineri fani în scopul profitului.

Schema de afaceri a lui Tate, numită „The Real World”, este vizată de această interdicție. Un canal care avea mai mult de 600.000 de abonați a fost interzis pentru că o promova.

Canalul adunase peste 450 de milioane de vizualizări din decembrie 2022, în ciuda faptului că YouTube a declarat anterior că a anulat canalele afiliate lui Tate.

Alte canale The Real World eliminate de YouTube sunt unul cu 264.000 de abonați și aproape 300 de milioane de vizualizări și un altul cu 50.000.

Citește și: Mitingul din Piața Constituției: Graficul pe care fermierii și transportatorii trebuie să-l respecte. „Nu va afecta traficul din București”

Motivul pentru care YouTube l-a blocat pe Andrew Tate

Această decizie vine după rapoartele de la începutul acestei săptămâni, care au constatat preocupări serioase în legătură cu schemăa prin care Tate cerea adolescenților 49 de dolari pe luna pentru a-i ajuta să se îmbogățească.

Analiștii au declarat pentru Vice că Tate își exploata tinerii fani prin această schemă. Aceștia au adăugat că schema a supraviețuit atât de mult timp din cauza politicilor de moderare lejere de pe YouTube, TikTok și Instagram, în ciuda faptului că toate trei au declarat că au interzis anunțurile de îmbogățire promovate de Tate.

Continuarea, în Aktual24

Trimiși în judecată pentru trafic de persoane

Andrew Tate și fratele său au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie 2023, sub acuzația de constituire a unui grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil, activităţi din care inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

În dosar, mai sunt judecați alți doi români.

Anchetatorii au reţinut în cauză că, la începutul anului 2021, cei patru ar fi constituit un grup infracţional organizat. Infracțiunea de trafic de persoane ar fi fost plănuită pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, potrivit DIICOT.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Primăria Timişoara începe să cumpere clădiri strategice, prin exercitarea dreptului de preempţiune

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că municipalitatea...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...