marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterZece locuri în plus la Terapie Intensivă la Iași: va fi adus...

Zece locuri în plus la Terapie Intensivă la Iași: va fi adus un tir de la Botoșani

De sâmbătă, Iașul va avea zece paturi suplimentare de Terapie Intensivă, după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași va asigura transportul unității de Terapie Intensivă Mobilă de la Botoșani la Iași. Conform informațiilor furnizate de Ionuț Grădinaru, colonelul-șef ISU Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași a solicitat acest transfer de la Centrul național de coordonare și conducere a intervenției și a fost aprobată.

„A fost solicitată relocarea unității de terapie intensivă mobilă de la Spitalul Județean de Urgențe din Botoșani la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pentru relocarea acestui echipament, ISU Iași va asigura în ziua de sâmbătă partea logistică: camion transport, caravana spre Iași. Sperăm ca sâmbătă să ajungă și având în vedere specificul zonei o să amplasăm efectiv acest tir în curtea spitalului ori sâmbătă, ori sâmbătă noaptea”, a declarat colonelul Ionuț Grădinaru.

Situația locurilor la Terapie Intensivă în Iași este una tragică: zilnic sunt 3-4 pacienți care sunt tratați în regim de ATI în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Spiridon” fiindcă nu există un loc disponibil pentru ca aceștia să fie internați. Șefa UPU-SMURD, prof.dr. Diana Cimpoeșu, a descris o gardă de săptămâna aceasta care a bifat un record: din 63 de pacienți suspecți COVID-19, 28 au fost confirmați și 6 au avut nevoie direct de ventilație mecanică și, implicit, ar fi avut nevoie de un loc la ATI. Doar pentru 3 pacienți s-a găsit loc în această gardă – record ca număr de internări în 24 de ore.

Situația în Iași se agravează de la o zi pe alta – în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 241 de noi cazuri, iar de la începutul pandemiei s-au înregistrat în total în județul Iași circa 37.450 de infecții cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 3 noi decese în Iași provocate de SARS-CoV-2, în total fiind 657 de persoane care au murit în urma complicațiilor cauzate de infectare.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE