Zeci de cetățeni români, repatriați din zonele vulnerabile din Liban

Data:

spot_img

Zeci de cetățeni români au fost repatriați joi din zonele vulnerabile din Liban, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, în contextul escaladării conflictului din Orientul Mijlociu, 69 de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, au fost asistate în vederea repatrierii din Republica Libaneză, fiind transportate în România, la bordul unei aeronave militare.

Zborul a fost realizat cu sprijinul MApN, cu o aeronavă aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Cele 69 de persoane au fost sprijinite de către personalul Ambasadei României la Beirut şi de două echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de reacţie rapidă a MAE, în vederea eliberării documentelor de călătorie şi îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare îmbarcării. De asemenea, au fost întreprinse demersuri, pe lângă autorităţile locale competente, pentru realizarea zborului în condiţii de siguranţă.

Operaţiunea a fost susţinută, de asemenea, de autorităţile române, la sosirea pe teritoriul României a cetăţenilor români şi a membrilor lor de familie, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acordând asistenţa necesară în strânsă cooperare cu organizaţii neguvernamentale şi Primăria Bucureşti.

MAE, inclusiv prin intermediul Ambasadei României la Beirut, continuă şi în perioada următoare să depună toate eforturile şi să întreprindă acţiuni specifice, în regim de permanenţă, în vederea asigurării protecţiei consulare a cetăţenilor români aflaţi în continuare pe teritoriul Republicii Libaneze.

Citește și: Livia Grama Medilanski (Düsseldorf): „Avem nevoie de un institut cultural «Carol I al României» pentru miile de români care sunt aici și pentru cultivarea relațiilor cu germanii”

MAE şi Ambasada României în Republica Libaneză vor rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii lor de familie care şi-au semnalat prezenţa şi s-au înregistrat la misiunea diplomatică.

Totodată, MAE reaminteşte că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – „EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE!” pentru întreg teritoriul Republicii Libaneze, informaţiile fiind actualizate în mod constant, în funcţie de evoluţiile de securitate din regiune. În acest context, MAE a reiterat permanent recomandarea fermă adresată cetăţenilor români prezenţi în această ţară de a-şi înregistra prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare.

Cetăţenii români se pot adresa Ambasadei României la Beirut şi îşi pot anunţa prezenţa în Republica Libaneză, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail beirut@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Beirut:+961 76 775 503.

Citește și: Comisia Europeană trimite Ungaria în fața CJUE din cauza „Legii Apărării Suveranității”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Biserică de lemn din Maramureș, restaurată prin sprijinul Fondului ambasadorial american

Biserica de lemn din incinta Muzeului Maramureşan - Sighetu...

CADO: CNCD a sancționat instituțiile responsabile pentru segregarea de la Școala Gimnazială Păltinoasa

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri...

Siegfried Mureșan, reales președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova

Siegfried Mureșan a fost reales președinte al Delegației Parlamentului...