70 de copii din comunităţile din jurul Conacului Neamțu de la Olari, judeţul Olt și a Casei Enescu de la Mihăileni, judeţul Botoşani, au ajuns în posesia seturilor de patrimoniu cu povestea trecută și viitoare a Vilei Golescu de la Câmpulung Muscel.
Începând cu acest kit, potrivit unui comunicat remis de Fundaţia Pro Patrimonio, meșteșugurile și tehnologia vor fixa împreună o viitoare hartă a României „ornată” cu machete de hârtie ale caselor care luminează. Casele luminoase oferă indicații despre cum să ajungi la ele din fiecare comunitate și completează curiozitatea copiilor cu materiale auxiliare încorporate cu detalii și povești din casă: istorie și arhitectură, natură, design sau gastronomie.
Sâmbătă, copii din sate apropiate Conacului Neamțu s-au adunat în curtea de la Olari pentru o porție de joacă serioasă și o explorare cu puterea imaginației. Copiii de la Mihăileni au fost adunaţi în grup la şcoală şi au lucrat sub supravegherea coordonatorului lor local urmând îndeaproape instrucţiunile transmise în kit.
Continuarea în Reporter24.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Pro Patrimonio / Facebook)