joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterZeci de mame de 14 ani lăsate în voia sorţii

Zeci de mame de 14 ani lăsate în voia sorţii

Anul trecut 86 de minore din judeţ au adus pe lume copii, iar peste 20 dintre acestea sunt deja la a doua sau chiar a treia sarcină.

Accesul la informaţie este astăzi extrem de simplu, însă, în ciuda acestui fapt, fenomenul mamelor minore este în continuare o realitate dramatică ce dă peste cap vieţile a zeci de familii în fiecare an.

Astfel, zeci de tinere dau naştere unor bebeluşi în fiecare an la Botoşani, dar şi în ţara, ceea ce duce România pe primul loc în Europa la acest capitol. Doar anul trecut 18 fete de 14 şi 15 ani au devenit mame. Cu alte cuvinte şi-au început viaţa sexuală la 12-13 ani poate.

În total, anul trecut 86 de minore din Botoșani au născut un copil, iar, dintre ele, 50 au întrerupt cursurile. În 2019 au fost 82 de mame minore, iar în 2018 au fost 80. Anul trecut şapte fete de 14 ani au devenit mame, 11 la 15 ani, 27 la 16 ani şi 41 la 17 ani.

Dintre acestea, peste 20 sunt deja la al doilea sau chiar la al treilea copil. Până să devină majore. Iar lipsa de educaţie pare să devina tot mai des numitorul comun.

Cifrele sunt, însă şi mai mari, dacă ar fi să ne raportăm la momentul în care acestea au rămas însărcinată, ele fiind minore în momentul conceperii copilului. Astfel, numărul creşte vertiginos până la 187 de tinere care au rămas gravide până să împlinească 18 ani.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE