vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterZeci de paturi ATI și echipamente medicale zac nefolosite în Spitalul mobil...

Zeci de paturi ATI și echipamente medicale zac nefolosite în Spitalul mobil de la Lețcani. Medicii din Piatra Neamț au cerut 10 paturi de ATI

Spitalul Județean din Piatra Neamț a solicitat ajutor către Asociația Euronest, alcătuită din consiliile județene din Moldova, care a achiziționat Spitalul mobil de la Lețcani, pentru a primi 10 paturi de Terapie Intensivă complet echipate și alte echipamente medicale auxiliare.

La Spitalul mobil de la Lețcani există circa 100 de paturi, o bună parte dintre acestea de Terapie Intensivă dotate cu monitoare, ventilatoare și injectomate, care stau nefolosite fiindcă acesta nu poate fi folosit la capacitatea sa maximă.

Mai exact, deși au fost achiziționate 250 de paturi, dintre care 102 de Terapie Intensivă, sunt utilizate, după stabilirea circuitelor, doar 48 paturi de Terapie Intensivă și 70 în zona de confirmați. Restul sunt ținute încuiate în două containere, iar autoritățile județene au precizat că stau la dispoziția spitalelor care ar putea avea nevoie de astfel de aparatură.

Inventarierea a fost făcută cu o săptămână înaintea incendiului în urma căruia a fost distrusă de flăcări Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Astăzi a venit și prima solicitare pentru Euronest – 10 paturi de Terapie Intensivă și alte echipamente medicale.

„Spitalul din Piatra Neamț a solicitat 10 paturi de Terapie Intensivă complet echipate. Pe lângă acestea mai au nevoie și de alte repere medicale, precum EKG-uri portabile, defibrilatoare, pulsoximetre, tărgi cu suport de butelii de oxigen, injectomate, saltele anti-escară, echipamente absolut necesare pentru transportul pacienților și tratarea într-o secție de ATI”, a declarat Alina Popa, director Euronest Iași.

Procesul a fost unul anevoios, fiindcă toți membrii Euronest trebuie să își dea acordul pentru îndepărtarea unor obiecte din patrimoniu, dar directorul Euronest a precizat că marea majoritate a avizelor au ajuns și că cel târziu joi, 26 noiembrie 2020, echipamentele vor pleca către Piatra Neamț. (Mădălina OLARIU)

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE