luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterZeci de persoane programate la vaccinare în Deta, întoarse din drum. În...

Zeci de persoane programate la vaccinare în Deta, întoarse din drum. În locul lor au fost imunizați oameni neînscriși pe platformă

Incident la centrul de vaccinare împotriva Covid-19 la Spitalul Orășenesc Deta, din județul Timiș. 45 de persoane neînscrise pe platforma online au fost imunizate în weekend, iar cei care erau programați nu au putut fi vaccinați. S-a întâmplat din cauză că cei care coordonează centrul au previzionat că parte dintre cei înscriși la imunizare nu se vor și prezenta la vaccinare, așa că au decis să folosească dozele pentru vârstnici care se aflau pe liste de așteptare întocmite de medici de familie.

Peste 400 de persoane erau programate la vaccinare, în Deta, vineri, sâmbătă și duminică. Cei de la centrul de vaccinare spun că, în zilele anterioare, nu s-au prezentat la imunizare între 10 și 15 persoane, așa că, în baza acestui fapt, au decis să contacteze o serie de persoane în baza unor liste înaintate direct către centru. Pe două dintre aceste liste figurau vârstnici cu boli cronice de la Banloc și Denta care nu au putut fi programați direct de pe platformă. Pe alte liste erau angajați de la școlile din Deta, Birda și Voiteg.

„Noi ne-am luat aceste liste de backup și, în momentul în care previzionăm că vom avea teste nefolosite sau constatăm că avem doze nefolosite, contactăm aceste persoane pentru a se prezenta la vaccinare. Coordonatorul centrului de vaccinare a luat această decizie vineri, previzionând că nu se vor prezenta la vaccinare tot o medie între 10 și 15 persoane, așa cum s-a întâmplat până acum. A chemat aceste persoane și le-a vaccinat, astfel încât s a ajuns în amiaza zilei de duminică la situația de un deficit de 45 de doze care nu au mai putut fi administrate unor pacienți programați după ora 13, în ziua de duminică. S-a luat decizia contactării telefonice a acestor persoane care au fost sunate și au fost rugate să revină în cursul zilei de marți și miercuri la Spitalul Orășenesc Deta pentru vaccinare.”, a declarat directorul spitalului, Codruța Bungău.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE