luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateZeci de tone de carne de pui cu salmonella ajung în România...

Zeci de tone de carne de pui cu salmonella ajung în România din Polonia. DSVSA a lansat 21 de alerte alimentare

ANSVSA avertizează cu privire la tonele de alimente cu salmonella care ajung tot mai des în România.  Au fost 21 de alerte alimentare la carne de pui adusă în special din Polonia.

Mihai Ponea, directorul general al ANSVSA, anunțat că tone de carne de pui cu salmonella ajung în România din Polonia, scrie stirileprotv.ro.

”21 de alerte pe salmonella interititis cu proveniență în special din zona Poloniei. Avem o cantitate de produse din carne de pasăre, pulpe, organe, ele sunt de ordinul zecilor de tone care au fost confiscate și retrase de pe piață”, a declarat Mihai Ponea, directorul general al ANSVSA.

Legea spune că fiecare lot de carne care urmează să fie vândut trebuie verificat cu probe care ajung la laborator. Din peste 2.500 de tipuri de salmonella, doar două sunt periculoase pentru oameni.

”Firmele sunt obligate să își verifice calitatea microbiologică și apoi să se prezinte pe raft cu produsul respectiv la vânzare. Dar se poate întâmpla să apară accidente pe lanțul frigorific mai ales, cum vă spuneam”, a declarat Nastasia Belc, directorul general al Institutului pentru Cercetare Alimentară.

Citește articolul integral în alba 24

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE