Zelenski, declarații optimiste în SUA: Războiul s-ar putea termina anul viitor | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se manifestă neobișnuit de optimist în ceea ce privește războiul cu Rusia, în fața liderilor americani și a Adunării Generale a ONU.

Războiul din Ucraina împotriva agresorului Rusia se poate încheia anul viitor, prognozează președintele Volodimir Zelenski. ”O acțiune decisivă acum poate accelera încheierea echitabilă a agresiunii ruse împotriva Ucrainei anul viitor”, a scris liderul de la Kiev pe platforma X, după o întâlnire cu o delegație bipartizană a Congresului SUA.

”Acum, la sfârșitul anului, avem șansa reală de a consolida cooperarea dintre Ucraina și Statele Unite”. Zelenski este recunoscător aleșilor federali americani, ambelor partide și ambelor camere pentru angajamentul lor neclintit în sprijinul Ucrainei. ”Planul nostru de victorie va forța practic Rusia la pace”, a adăugat președintele, după întâlnirea cu reprezentanții Congresului. 

Citește și: Schimbări climatice. Ecocidul ar putea deveni infracţiune internaţională

Optimism cu privire la încheierea timpurie a războiului cu Rusia a reieșit și la capătul unui interviu acordat de șeful statului ucrainean postului de televiziune american ABC News: ”Cred că suntem mai aproape de pace decât ne imaginăm”. Sfârșitul războiului se apropie, anticipează Zelenski, care, în același interviu, le-a a cerut Statelor Unite și altor parteneri să sprijine în continuare Ucraina. 

Zelenski vrea să prezinte așa-numitul plan de victorie în diversele întâlniri pe care le are programate cu ocazia summitului ONU de la New York, eventual și în discursuri publice. Scopul este de a obține sprijin politic și militar suplimentar din partea aliaților Ucrainei. Ziarul britanic The Times relatează, în acest context, că planul conține o cerere de garanții de securitate occidentale similare cu cele ale aderării la NATO. În plus, Kievul solicită arme, scrie publicația citată, fără a specifica despre ce este vorba, și ajutor financiar suplimentar. 

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Grevă japoneză la Direcția de Asistență Socială Harghita. Protestarii susţin că nu îşi vor primi salariile

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Schimbări climatice. Ecocidul ar putea deveni infracţiune internaţională

Vanuatu, Fiji și Samoa propun recunoașterea ecocidului ca infracțiune...

Turcia a devenit cel mai mare furnizor mondial de drone militare și civile | Aktual24

Turcia, pe primul loc în lume la exportul de...

Israelul atacă Hezbollah – peste 180 de morți și 300 de lovituri în Liban

Atacurile aeriene israeliene au ucis peste 180 de persoane...