Zelenski, întrevedere cu liderii europeni

Data:

spot_img

Zelenski, întrevedere cu liderii europeni. Acesta este așteptat săptămâna viitoare în Regatul Unit pentru a discuta despre Ucraina, securitatea europeană și democrație.

El va efectua, de asemenea, prima sa vizită în Irlanda sâmbătă dimineaţă, când va ateriza pe aeroportul Shannon, din comitatul Clare, pentru o întâlnire cu taoiseach-ul irlandez, Simon Harris.

Irlanda, care are o politică îndelungată de neutralitate militară, dar care, prin intermediul UE, contribuie cu ajutoare neletale oferite Ucrainei, cum ar fi deminarea terenurilor, este de aşteptat să ofere mai mult sprijin eforturilor Ucrainei de a repatria aproximativ 20.000 de copii, care au fost relocaţi forţat în Rusia şi Bielorusia.

Citește și: Magnatul Puiu Popoviciu achitat după rejudecare: „Fapta nu există”

„Cele mai mari provocări ale timpului nostru”

Preşedintele ucrainean s-a întâlnit cu Keir Starmer săptămâna trecută la summitul NATO de la Washington, dar aceasta ar fi prima sa ocazie de a se întâlni cu o delegaţie mai largă a guvernului laburist, care va fi dornică să reitereze sprijinul continuu al Regatului Unit.

Premierul s-a angajat deja să stabilească legături mai strânse cu UE, iar noul ministru pentru relaţii europene, Nick Thomas-Symonds, s-a deplasat luni la Bruxelles pentru o întâlnire introductivă cu fostul negociator pentru Brexit, Maros Sefcovic.

Citește și: Familia Vicol – Ciorbă a vândut un ceas cu aproape 1 milion de lei

„Europa se află în fruntea unora dintre cele mai mari provocări ale timpului nostru. Războiul barbar al Rusiei continuă să reverbereze pe continentul nostru, în timp ce bandele josnice de contrabandişti fac trafic cu oameni nevinovaţi în călătorii periculoase care se termină prea des în tragedie.

Am spus că voi schimba modul în care Regatul Unit se angajează cu partenerii noştri europeni, lucrând în colaborare pentru a face progrese în ceea ce priveşte aceste provocări generaţionale, iar această muncă începe la reuniunea Comunităţii Politice Europene de joi”, a declarat Starmer înainte de întâlnire.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...