​Zelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii

Data:

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova, nu este eliberată, afirmă preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, informează Agerpres.ro.

„Crimeea este ucraineană şi nu vom renunţa niciodată la ea”, a spus Zelenski în mesajul său video transmis în timpul nopţii, după cum relatează DPA miercuri.

„Regiunea Mării Negre nu poate fi sigură atât timp cât Crimeea este ocupată”. „Nu va exista o pace stabilă şi durabilă în multe ţări pe malul Mării Mediterane atât timp cât Rusia poate să folosească peninsula noastră ca bază militară”, a declarat el.

„Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se termine cu Crimeea – cu eliberarea ei”, a adăugat preşedintele Zelenski.

Marţi au fost raportate explozii la o bază a armatei ruse în peninsula de la Marea Neagră. Cauza lor a fost iniţial neclară şi guvernul de la Kiev nu a revendicat responsabilitatea, deşi The New York Times a relatat că armata ucraineană a atacat principala bază aeriană de acolo cu o armă nedezvăluită.

Crimeea este controlată de Moscova de când Rusia a anexat peninsula în 2014.

Citește și: China-Taiwan. Reacția de la Beijing: „Mulțumesc, tovarășa Pelosi”. Taiwanezii nu cedează

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: Volodimir Zelenski / Instagram)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Vintul bate spre Crimeea . Rusia constientizeaza ca nu poate face fata atacurilor cu rachete declansate de Ucraina .A pierdut cea mai sofisticata nava de razboi , nava amiral , mindria flotei Rusiei , sistemele lor de aparare S 400 si S 500 nereusind sa opreasca atacul . Acum ucraina distruge o baza militara din Crimeea( folosind tehnologie proprie ) ce era evident aparata si aflata sub cupola armamentului defensiv de tip S 400 .Turcii au inteles si ei cum au cumparat degeaba armament rusesc si acum ofera tehnologia de fabricare a dronelor Bayraktar ucrainienilor .Dilema rusilor ,ce incerca sa protejeze centrala nucleara de la Zaporojie,apare in momentul in care Ucraina va distruge trupele aflate in aproierea centralei cu pricina iar daca un reactor devine neutilizabil intreaga paguba va determina armata Rusiei sa paraseasca ,de urgenta, zona . Asa cum deja se stie vintul bate spre Crimeea . Rusii si filorusii din Crimeea inteleg rapid ce se va intimpla si pleca in masa spre mama Rusia . In caz de accident nuclear in Zaporojie, intreaga zona Donbas devine no man’s land .Vina va cadea in totalitate pe trupele rusesti .Nu poti opri oamenii sa plece .Totul pare a fi pus la punct de multa vreme .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să vopsești ouăle de Paște

Cum să vopsești ouăle de Paște, în roșu sau...

Ucraina a înăsprit legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

Ucraina are nevoie urgentă de soldaţi. Rada Supremă de...