Zilele Culturii Maghiare, la Oradea. Programul evenimentului | Bihoreanul

Data:

spot_img

Zilele Culturii Maghiare. În fiecare an, Oradea sărbătoreşte comunitatea maghiară locală, printr-un eveniment care promovează bogata tradiţie culturală şi artistică a comunităţii maghiare, precum şi istoria comună pe care o împărtăşim. Evenimentul oferă o oportunitate ideală pentru ca oamenii din diverse comunităţi să se familiarizeze cu tradiţiile şi obiceiurile maghiare, consolidând astfel legăturile culturale şi promovând înţelegerea şi respectul reciproc.

Ediţia 2024 a Zilelor Culturii Maghiare Oradea se desfăşoară în perioada 20-21 august şi cuprinde numeroase activităţi culturale: spectacole de dans susţinute de ansambluri din Oradea, Berettyóújfalu, Debreţin şi Budapesta, un târg de produse agricole şi de artizanat, un spectacol de teatru, ceremonia de sfinţire a pâinii şi mult aşteptatele care alegorice cu flori.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Şi anul acesta, patru care alegorice vor poposi în Piaţa Unirii în dimineaţa zilei de 21 august, unde vor putea fi admirate până seara la ora 19:00. Cele patru care alegorice care vor ajunge anul acesta din oraşul Debreţin în Piaţa Unirii din Oradea reprezintă: „Nufărul” – carul comun al oraşelor Oradea şi Debreţin, coroana Sfântului Ştefan, carul Poştei Maghiare şi carul Centrului de Formare Profesională din Debreţin.

Carul de flori comun al oraşelor Oradea şi Debreţin: „Nufărul” – Carul cu flori realizat anul acesta în colaborare între cele două oraşe înfrăţite este o compoziţie florală impresionantă care întruchipează un nufăr deosebit. Nufărul este un simbol al purităţii şi inocenţei, amintind totodată de apele termale binefăcătoare din ambele regiuni. În jurul său zboară libelule, simboluri ale bucuriei şi speranţei, evocând stilul Art Nouveau, o perioadă ilustrată în arhitectura splendidă prezentă în Oradea şi Debreţin. Carul cu flori comun reprezintă nu doar colaborarea armonioasă dintre cele două oraşe, ci şi promisiunea unui viitor plin de speranţă şi bucurie.

Citește mai multe și vezi programul Zilelor Culturii Maghiare, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Controversele Olimpiadei, de data aceasta, de ordin identitar – cu puțin ajutor de la Moscova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...