Ziua Drapelului Național. Mesajul lui Klaus Iohannis

Data:

Ziua Drapelului Național. Mesajul lui Klaus Iohannis, adresat cu această ocazie, ne reamintește de începuturile statului național român și de parcursul istoric al României, de la lupta de independență, la stat de o deosebită importanță strategică în zona Mării Negre, membru NATO și UE.

Ziua Drapelului Național celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale națiunii române. Tricolorul a marcat, începând cu anul 1848, marile evenimente istorice care au dus la crearea statului național român, independent, unitar și democratic.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Elena Lasconi: Auditul membrilor este imperativ

Culorile drapelului au însuflețit generație după generație, în lupta pentru împlinirea marilor idealuri naționale – asigurarea independenței, triumful libertății, instaurarea democrației și a statului de drept și integrarea României în NATO și Uniunea Europeană, a declarat președintele României, într-un mesaj transmis de Administrația Prezidențială.

Drapelul este simbolul valorilor naționale

„Onorăm Drapelul Național ca simbol al înaltelor valori naționale pe care le reprezintă și, totodată, ne amintim cu recunoștință de toți înaintașii care au slujit și s-au sacrificat pentru apărarea acestora – de la pașoptiști până la actualii veterani ai forțelor armate, care au participat recent în teatrele internaționale de operații”, a subliniat Klaus Iohannis.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

Sub acest drapel s-au câștigat victorii importante, cea mai importantă dintre acestea fiind reprezentată de conservarea și promovarea identității românești.

„Astăzi, Drapelul Național flutură alături de steagurile aliaților și partenerilor noștri, împreună cu care împărtășim valori și idealuri comune în misiuni internaționale desfășurate sub egida NATO, UE sau ONU.

Ziua Drapelului Național este un bun prilej de a reafirma valorile fundamentale ale națiunii noastre și de a acționa împreună pentru consolidarea coeziunii și împlinirea marilor aspirații naționale.

Simbol al identității românești, Drapelul Național reprezintă un element unificator pentru români, oriunde s-ar afla. La mulți ani, România! La mulți ani Drapelului Național!”, a declarat Klaus Iohannis, în mesajul transmis de Administrația Prezidențială.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: presidency.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Diplomat român, declarat persona non grata de Ministerul Afacerilor Externe rus. Reacția MAE român

Diplomat român, declarat persona non grata de Ministerul...

Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”

Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale...

Ce partide vor românii să trimită în Parlament | Sondaj INSCOP

Ce partide vor românii să trimită în Parlament. Sondajul...

Emilia Șercan: „Geoană e însuși Sistemul care controlează România după 1989” | INTERVIU Aktual24

Emilia Șercan: „Geoană e însuși Sistemul care controlează România...