Ziua Independenței, sărbătorită la Ambasada SUA din București. Mesajul lui Klaus Iohannis

Data:

Ziua Independenței, sărbătorită la Ambasada SUA din București. Mesajul lui Klaus Iohannis. Președintele României a transmis felicitări poporului american, printr-un mesaj postat pe platfoma sa de X.

De asemenea, Klaus Iohannis a participat la recepția organizată de Ambasada SUA la București, cu ocazia sărbătorii de 4 Iulie sau Ziua Independenței.

Citește și: Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”

Ziua Independenței. Mesajul Președintelui

„Ziua Independenţei fericită Statelor Unite ale Americii şi poporului american! Prietenia noastră este mai puternică decât oricând, iar această relaţie se reflectă în cooperarea substanţială, pe toate dimensiunile, din cadrul Parteneriatului nostru Strategic”, a scris şeful statului pe platforma X, potrivit Agerpres.

Securitatea cetăţenilor, asigurată prin Parteneriatul strategic

Marcel Ciolacu, prezent la recepția organizată de Ambasada SUA la București, a reaminitit prin discursul său importanța Parteneriatului Strategic România-SUA.

„La nivelul societăţii româneşti există un grad ridicat de încredere şi respect faţă de Statele Unite şi cred că acest lucru se datorează în primul rând faptului că securitatea cetăţenilor noştri este asigurată în mod direct prin Parteneriatul strategic pe care îl avem cu Statele Unite ale Americii.

Citește și: Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni

Este o relaţie întărită de ajutorul României pentru eforturile Statelor Unite pe linia combaterii terorismului, de sprijinul acordat de Statele Unite pentru procesul de aderare la OCDE, precum şi de apartenenţa noastră comună la NATO şi de angajamentul bilateral clar în sprijinul Ucrainei”, a declarat premierul la recepția organizată de Ambasada SUA la București, potrivit Agerpres.

Cu această ocazie, ambasadoarea SUA la București a reamintit importanța valorilor comune, care unesc poporul american și cel român:

  • „aceste valori democratice sunt aspirații universale care rezonează cu oameni din întreaga lume, inclusiv cu prietenii noștri din România”.

Citește și: Două recorduri mondiale stabilite de românii din Nürnberg: 1.667,41 m de brâu românesc, cu o greutate de 70 kg

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi alegeri de primar într-o comună din Constanța. Primul scrutin a fost anulat de BEC

Noi alegeri de primar. Alegătorii din Costineşti sunt aşteptaţi...

Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a avut cea...

A început Festivalul „Căluşul Românesc” | Reporter24

A început Festivalul „Căluşul Românesc”, ediția cu numărul 24....