Ziua Județului Timiș, patru zile de evenimente culturale | Banatul Azi

Data:

spot_img

Ziua Județului Timiș, patru zile de evenimente culturale. Timp de mai multe zile, la Timișoara sunt programate mai multe evenimente prin care se sărbătorește Ziua Județului Timiș.

Pe 28 iulie, în orașul de pe Bega era instalat primul prefect al administrației românești, în persoana lui Aurel Cosma.

Expoziție de presă istorică

În cinstea evenimentului, la Palatul Administrativ a avut loc o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș.

Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor din județ, ai bisericii, foști conducători ai consiliului județean, cu toții au participat la momentul festiv.

Citește și: Mircea Miclea, psiholog: „În momentul de față, noi nu avem niciun fel de elite din partidele care există, interesate de rezolvarea problemele țării. Partidele nu au elite rezolutive!”

Publicul pasionat de cultură este invitat la „Expoziție de presă istorică”, organizată în foaierul Palatului Administrativ, unde materialele expuse, din fondul de Documentar – Periodice al Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, vor ilustra momente cheie din evoluția județului.

„Arme care au făurit România”

Expoziția „Arme care au făurit România” pune în lumina reflectoarelor replici ale armelor dacice și săbii ale eroilor naționali, fiecare cu propria sa poveste în istoria României.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Expoziția „Obiecte. Istorie. Muzee. Arme albe din colecția Muzeului Național al Banatului” oferă o perspectivă rară asupra unei colecții selecte de peste 40 de arme albe.

De la spadele medievale până la armurile strălucitoare, fiecare piesă este un portal către lumea cavalerilor și eroilor din trecut.

Continuarea în Banatul Azi

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alegeri prezidențiale. Cine sunt preferaţii caselor de pariuri | Reporter24

Alegeri prezidențiale. Casele de pariuri îi dau drept favoriţi...

Inundații în Galați. Două baraje piscicole au cedat din cauza ploilor abundente | Viața Liberă

Inundații în Galați. Potrivit Agenției Naționale Apele Române, barajul...

Jumătate din județul Galați este sub ape. Nu se circulă pe mai multe drumuri | Viața Liberă

Jumătate din județul Galați este sub ape. Este prăpăd...