Ziua recunoștinței a fost marcată de marinarii militari și de autorități în Tulcea

Data:

spot_img

Ziua recunoștinței a fost marcată de marinarii militari și de autorități în Tulcea, miercuri dimineața, printr-un ceremonial la Cimitirul eroilor. Evenimentul a fost dedicat eroilor marinari care și-au jertfit viața pentru țară.

Ceremonialul a început cu salutul Drapelului de luptă şi intonarea imnului naţional, iar apoi episcopul Tulcei, Prea Sfinţia Sa Visarion, a oficiat un serviciu religios şi autorităţile au susţinut alocuţiuni.

„Marcăm împreună Ziua recunoştinţei într-un ceremonial menit să ne reamintească tuturor actele de vitejie ale eroilor marinari. (…) Avem bucuria de a privi înapoi cu veşnică recunoştinţă şi este deosebit de important ca noile generaţii să păstreze flacăra identităţii naţionale şi să transmită generaţiilor care urmează această frumoasă moştenire a poporului român”, a declarat în timpul alocuţiunii subprefectul Timur Memet.

Alocuţiunile autorităţilor au fost urmate de ceremonialul de depunere de coroane de flori şi de defilarea Gărzii de onoare.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Mâine se vor desfășura evenimentele cu prilejul Zilei Marinei Române

Ceremonialul găzduit de Cimitirul eroilor prefaţează evenimentele care se vor desfăşura joi dimineaţa, începând cu ora 10.00, pe faleza Ivan Patzaichin din municipiului Tulcea, cu prilejul Zilei Marinei Române.

„Ziua Marinei Române se sărbătoreşte nu întâmplător pe data de 15 august. Această zi reprezintă marea sărbătoare creştină Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni care ajută marinarii aflaţi în momente dificile”, a precizat pentru Agerpres comandantul Divizionului 88 Vedete fluviale şi comandantul Garnizoanei Tulcea, comandorul Antonel Vătămanu.

Programul manifestărilor care se vor desfăşura joi pe faleza Dunării include atât ceremonialul militar, cât şi jocurile marinăreşti tradiţionale Zilei Marinei Române.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: AGERPRES)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related