luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterZiua Unirii, pe scurt. Cine, cum şi de ce i-a aruncat primarului...

Ziua Unirii, pe scurt. Cine, cum şi de ce i-a aruncat primarului Chirica cu iaurt în faţă

Primarul Iaşului a fost împroşcat cu iaurt de un individ din Piteşti. De fapt, acesta îl viza pe preşedintele Iohannis, numai că acesta nu a venit la manifestările de ieri. „Norocul meu, ca să fac aşa o scurtă glumă, că nu am intoleranţă la lactoză”, a spus după incident Chirica. Tot ieri a fost şi un protest organizat de Asociaţia „Împreună pentru A8”.

Sărbătorirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost umbrită de proteste şi scandal. Primarul Mihai Chirica a fost împroşcat cu iaurt de un bărbat din Piteşti, iar o asociaţie a ocupat Piaţa Unirii şi a organizat un protest.

Cu toate că evenimentele dedicate Unirii trebuiau să se desfăşoare într-un „cadru restrâns”, câteva sute de oameni şi zeci de oficialităţi s-au adunat în Piaţa Unirii. În general, participanţii au purtat mască de protecţie, dar reguli de distanţare fizică nu au existat întrucât nici autorităţile nu le-au dispus. Programul a fost scurt: două ceremoniale (unul religios şi celălalt de depunere de coroane).

Chiar dacă, încă de la începutul săptămânii trecute, era anunţată public şi o manifestaţie, forţele de ordine nu au montat garduri de protecţie în Piaţă, ceea ce a dus la crearea unor zone de conflict. După protest şi manifestările oficiale, Piaţa a fost ocupată de unionişti care au scandat sloganuri pro-Unire.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE