1.700 de donatori de sânge din Galați nu și-au primit tichetele de masă

Data:

O hibă apărută recent în lege a făcut ca donatorii de sânge să nu mai poată primi tichete de masă, ceea ce a dus la apariția unor liste imense de așteptare la centrele de transfuzii din țară.

Scăparea legislativă a fost acum corectată, iar oamenii urmează să își primească drepturile, în perioada următoare, promit autoritățile. În ciuda acestei situații dificile și incerte, gălățenii au continuat să doneze sânge, salvând astfel numeroase vieți. În spitale, situația rămâne, însă, critică.

La Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați, lista de așteptare cu donatorii care trebuie să-și primească drepturile prevăzute de lege numără acum peste 1.700 de persoane. Situația a apărut după ce, din februarie 2022, tipărirea bonurilor de masă pe suport de hârtie a devenit interzisă prin lege. În schimb, persoanele ar trebui să-și primească drepturile dobândite în urma donării de sânge doar pe carduri electronice, emise pe suport de plastic. Aceste documente trebuie să fie nominale, mai spune legea, lucru însă imposibil de aplicat în centrele de transfuzii, unde donatorii vin în mod aleatoriu și la intervale neregulate de timp.

Citește articolul integral pe Viata-libera.ro

Citește și: SRI: Gruparea KILLNET a lansat atacuri și asupra site-urilor unor instituții din SUA, Estonia, Polonia și asupra site-urilor NATO

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...