1.700 de donatori de sânge din Galați nu și-au primit tichetele de masă

Data:

O hibă apărută recent în lege a făcut ca donatorii de sânge să nu mai poată primi tichete de masă, ceea ce a dus la apariția unor liste imense de așteptare la centrele de transfuzii din țară.

Scăparea legislativă a fost acum corectată, iar oamenii urmează să își primească drepturile, în perioada următoare, promit autoritățile. În ciuda acestei situații dificile și incerte, gălățenii au continuat să doneze sânge, salvând astfel numeroase vieți. În spitale, situația rămâne, însă, critică.

La Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați, lista de așteptare cu donatorii care trebuie să-și primească drepturile prevăzute de lege numără acum peste 1.700 de persoane. Situația a apărut după ce, din februarie 2022, tipărirea bonurilor de masă pe suport de hârtie a devenit interzisă prin lege. În schimb, persoanele ar trebui să-și primească drepturile dobândite în urma donării de sânge doar pe carduri electronice, emise pe suport de plastic. Aceste documente trebuie să fie nominale, mai spune legea, lucru însă imposibil de aplicat în centrele de transfuzii, unde donatorii vin în mod aleatoriu și la intervale neregulate de timp.

Citește articolul integral pe Viata-libera.ro

Citește și: SRI: Gruparea KILLNET a lansat atacuri și asupra site-urilor unor instituții din SUA, Estonia, Polonia și asupra site-urilor NATO

spot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...