143 de tineri prinși cu droguri la UNTOLD. Peste 30 dintre ei au avut nevoie de asistență medicală

Data:

Peste 140 de festivalieri au fost prinși cu droguri la festivalul UNTOLD. Totodată, în cele 4 zile de festival, 35 de persoane, printre care și copii, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

„Referitor la sancțiunile contravenționale aplicate în decursul celor patru zile de festival, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 122 amenzi, în valoare totală de 103.205 lei și 73 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 29 amenzi, în valoare de 10.000 lei și 10 avertismente. 

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 143 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, iar 44 persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor psihoactive.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor, aflate la cele cinci posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj, au acordat sprijin participanților în cele patru zile ale festivalului, în următoarele situații:

  • 229 traumatisme diverse (escortații, contuzii, suspiciuni de fracturi, etc.)
  • 218 dureri digestive
  • 159 dureri de cap, membre inferioare sau altele
  • alte 957 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice etc

În 35 de situații a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că 30 adulți și cinci copii au fost transportați la spital”, au transmis reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, citați de MONITORUL DE CLUJ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Ceruse să fie lăsat la domiciliu. | Info Sud-Est

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Autorul accidentului mortal...

Spitalul Dăruiește viață a început să funcționeze. Primii copii transferați

Spitalul Dăruiește Viață a început să funcționeze, iar copiii...

Pădurar cercetat pentru că a dat mită carne și țuică | Săptămâna online

Pădurar cercetat pentru că a dat mită carne și...