duminică, 26 septembrie 2021
AcasăJustiție15 ani de puşcărie pentru monstrul din Bihor care şi-a torturat partenera...

15 ani de puşcărie pentru monstrul din Bihor care şi-a torturat partenera de viaţă până când femeia s-a spânzurat

Ciprian Ioan Pogana, bărbatul din Gepiş trimis în judecată după ce şi-a torturat partenera de viaţă până când aceasta s-a spânzurat, a fost condamnat la 15 ani de detenţie.

Puşcărie şi daune de 400.000 de euro

Potrivit hotărârii judecătoreşti pronunţate, miercuri, de judecătoarea Tribunalul Bihor, bărbatul a fost condamnat atât pentru că şi-a determinat partenera să-şi pună capăt zilelor, cât şi pentru violenţă în familie respectiv rele tratamente aplicate minorilor, acuze care vizau abuzurile fizice şi psihice asupra copiilor.

De altfel, potrivit soluţiei, bărbatului i s-au interzis drepturile părinteşti asupra copiilor, dreptul de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei cu închisoarea.

Instanţa a decis, de asemenea, ca Pogana să plătească daune civile de 400.000 euro şi daune materiale totale de peste 60.000 lei pentru patru din cei cinci copii rămaşi orfani de mamă, care s-au constituit părţi civile în proces. Totodată a fost dispusă punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale bărbatului “până la concurenţa sumelor la plata cărora a fost obligat cu titlu de despăgubiri civile”.

Hotărârea pronunţată de judecătoarea Ileana Anastasiu nu este, însă definitivă, întrucât Pogana o mai poate ataca, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Avocata copiilor, Simona Paşcu, consideră soluţia una corectă.

„Este o soluţie corectă, într-un caz cutremurător.  Aceşti copii au trecut prin iad, au trăit în teroare, şi-au văzut mama torturată până când s-a sinucis şi au rămas cu sechele pe viaţă. Instanta a confirmat practic că normalitatea vieţii de familie e alta decât ce au trăit ei”, a declarat, pentru eBihoreanul, avocata.

Citiți articolul integral în eBihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE