1,5 milioane de lei de la Hidroelectrica pentru sistemul medical din Hunedoara

Data:

Ajutor substanțial pentru șapte spitale din țară, printre care și Spitalul Județean de Urgență Deva, din partea Hidroelectrica. Cel mai mare producător de energie din România sponsorizează șapte instituții medicale cu unități de primiri urgențe.

1,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Deva

Conform unui comunicat de presă al Hidroelectrica, acționariatul societății a aprobat luni, 30 martie, în cadrul unei ședințe extraordinare, sponsorizarea unui număr de șapte spitale ce au unități de primiri urgențe, cu suma totala de 10.033.000 lei.

„Sprijinirea spitalelor românești tocmai a devenit prioritatea numărul unu în politica de sponsorizări a Hidroelectrica. Vedem cu toții în aceste momente nevoile stringente ale sistemului medical național, ale celor aflați în prima linie a luptei cu pandemia.

Suntem alături de medici în efortul excepțional pe care îl fac pentru a-i vindeca pe cei bolnavi și a-i proteja pe cei vulnerabili. Am auzit chemarea în ajutor și răspundem: știm că e mare nevoie de echipamente de prima urgență, echipamente de protecție, materiale de curățare, echipamente sanitare, dezinfectanți și alte obiecte esențiale folosite în scopul protejării pacienților și al personalului.

Este momentul să fim solidari. Doar uniți într-un efort comun și dând dovada de responsabilitate ne putem întoarce cât mai curând la lumea pe care o știam, la normalul vieții de zi cu zi ”, a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

Astfel, la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Județean de Urgență Deva, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin și Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava primesc câte 1,5 milioane de lei. La Spitalul Clinic Județean Mureș va ajunge suma de 1,033 milioane de lei.

Decizia de sponsorizare a spitalelor precum și suma alocată acestora a fost aprobată cu unanimitate de voturi ale celor doi acționari,  statul român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Fondul Proprietatea.

Hotărârea celor de la Hidroelectrica a fost luată ca urmare a situației de risc excepțional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, și în contextul creșterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României.

Mai multe articole din Hunedoara pe Gazeta de Dimineață.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Spitalul Judeţean din Deva (SURSA FOTO: CJ Hunedoara)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie sunt cu 25% mai mari

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie...