16 localități din Argeş au trecut de pragul critic COVID-19. Piteştiul, sub carantină de weekend

Data:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, dumincă, într-o ședință extraordinară, carantinarea pe timpul nopţii a unor noi localităţi care au depăşit incidenţele de 6 respectiv 7.5, începând cu 11 octombrie, ora 00.00. Printre ele și Piteștiul.

Municipiul Piteştiul intră de luni sub o serie de noi restricții. Sunt și ale localități din județ vizate de decizia luată duminică la nivelul CJSU.

„Lcalităţile Râca, Oarja, Bradu, Rociu şi Suseni se aflau deja în carantină de noapte pentru întreaga săptămână. Astfel, conform evoluţiei incidenţei, în urma şedinţei de CJSU de astăzi situaţia localităţilor carantinate pe timp de noapte este următoarea:
Carantină de weekend între orele 20.00-05.00: Stolnici, Ungheni, Băbana, Teiu, Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Băiculeşti, Bascov;
Carantină săptămânală între orele 20.00-05.00: Poienarii de Argeş, Râca, Bradu, Rociu, Suseni, Albeştii de Muscel, Oarja”, precizează, duminică, Instituţia Prefectului Argeş.

Perioada de carantinare este de minimum 14 zile, în funcţie de evoluţia incidenţei.

Cine este exceptat

În timpul carantinei de weekend, de noapte,  se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00, iar în timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00-5,00.

În baza prezentării declaraţiei pe propria răspundere sau a adeverinţei de la angajator pot face excepţie de la regulile de mai sus:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Măsurile privind deplasarea în localităţile carantinate nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2  şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic sau a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Ce restricții mai intră în vigoare

De asemenea, în perioada de carantină, accesul pe timpul zilei şi al nopţii în restaurante, cafenele sau locuri de alimentaţie publică din centrele comerciale sau din exteriorul acestora, participarea spectatorilor la spectacole, concerte, competiţii sportive, activităţi culturale, participarea la evenimente de tip nunţi, botezuri sau mese festive în interior sau exterior, activităţi în săli de sport şi fitness, în săli de jocuri sau săli de jocuri de noroc, în piscine interioare, etc., se face doar de către persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2  şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic sau a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Cum arată incidența pe localități

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Campanie pentru colectarea de PET-uri: ecobonusuri de 150 de lei

Sub sloganul “Colectezi tu, câștigăm toți!”, Coca-Cola, PENNY și GreenPoint Management lansează campania ECOBONUS, care...

Doi deținuți au evadat din arestul IPJ Vrancea. Au fost prinși la scurt timp

Doi deținuți vrânceni, de 17 și 23 de ani, arestați pentru furt, au evadat joi seara din arestul Inspectoratului de Poliție Vrancea. La scurt timp au ajuns înapoi în arest.