20.000 de euro șpaga pentru postul de manager interimar la spitalul Colentina

Data:

20.000 de euro șpaga pentru postul de manager interimar este acuzat că ar fi primit Cristian Plută, director general și ulterior director adjunct al Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), de la George Mirel Cristescu.

Banii ar fi fost dați, potrivit DNA, pentru a-l sprijini pe acesta din urmă să ocupe funcția de manager interimar la Spitalul Colentina din București, potrivit unor surse judiciare.

ASSMB este instituție din subordinea Primăriei Municipiului București.

După ce propunerea ASSMB a fost formulată către Primăria Municipiului București și după ce Cristescu a fost numit în funcția respectivă, Plută ar fi primit cash cei 20.000 de euro.

O altă pistă verificată de anchetatori privește modul în care un procent de 5% din facturile plătite de ASSMB a ajuns la același Plută.

Citește și: Poți fi profesor și să distribui conspirații? Trei exemple care ne sperie

Acuzațiile DNA

Procurorii DNA au informații că, în aprilie 2023, Plută a acceptat de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al SC Palex Construcții Instalații SRL, promisiunea unui procent de 5% din valoarea facturilor plătite de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în baza unui Acord cadru încheiat în aprilie 2023.

Contractul a fost semnat între ASSMB și asocierea Alpha Max Build și Vision Strategy Consulting. Contractul avea ca obiect „Execuție lucrări de reparații, reabilități și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Mediale București”.

În august -septembrie 2023, Plută ar fi primit de la Dumitru Alexandru-Paul, prin intermediul lui Stăncilă 306.439 de lei, reprezentând 5% din suma de 6.128.783 de lei, suma totală a facturilor emise în luna august de SC Alpha Max Building.

Citește și: Holocaustul în Dâmbovița. Știai că cele mai mare orori au avut loc chiar lângă tine?

Caiet de sarcini cu dedicație

O altă acuzație este aceea că, în august 2023, Plută a transmis, prin intermediari, în etapa nepublică a procedurii de achiziție publică, caietul de sarcini pentru „Proiectul privat de urgență tip P1”, întocmit la nivelul ASSMB către Gheorghe Tomescu, administrator al SC Fire &Rescue Services SRL, pentru ca firma să fie favorizată pentru câștigarea licitației publice.

Pe 22 mai 2023, Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunța că, managerul David Andrei Cosmin și-a încheiat mandatul, iar la Spitalul Clinic Colentina a fost numit manager interimar George Mirel Cristescu, de la CJAS Constanța.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București”, a transmis DNA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...