22 de localităţi din cinci judeţe, afectate de cutremurul din Oltenia. Câte clădiri au fost avariate

Data:

spot_img

22 localități din 5 județe au fost afectate de cutremurul cu magnitudinea de 5.7 care s-a produs marți în Gorj, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Au fost semnalate prin apeluri la 112 probleme medicale, fisuri ale imobilelor și elemente de construcție desprinse în județele Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea.

Potrivit DSU, cea mai mare parte a problemelor medicale semnalate au vizat atacuri de panică în rândul a 9 persoane, 4 persoane din județul Gorj au prezentat traumatisme provocate de diverse elemente de construcție, fiind transportate la spital, iar o persoană a rămas blocată în lift, într-un bloc din Târgu Jiu și a fost extrasă de echipajele de intervenție.

În urma căderilor de obiecte de pe clădiri au fost avariate 6 autoturisme în Târgu Jiu, iar pe Defileul Jiului au căzut stânci care au fost îndepărtate de reprezentanții Drumurilor Naționale.

În Târgu Jiu au fost semnalate avarii reprezentate de fisuri în pereți, desprinderi ale unor elemente de construcție la 48 imobile, din care 20 case de locuit, 15 blocuri, 2 biserici, 1 spațiu comercial, 3 obiective economice. 7 sedii instituții prezintă fisuri, crăpături, tencuială căzută și elemente de construcție căzute sau în pericol să cadă.

Citește și: Nou cutremur în Oltenia. 5,7 magnitudine

De asemenea, au mai fost semnalate avarii ușoare la mai multe coșuri de fum de la unele blocuri de locuit din zona Debarcader a municipiului Târgu Jiu.

Efecte au fost înregistrate în alte 10 localități din județ: Bumbești-Jiu, Rovinari, Tismana, Arcani, Bălești, Godinești, Bâlteni, Stejari, Lelești, Albeni, care au constat în fisuri la diferite corpuri de clădire, la acoperisuri, la coșuri de fum etc.

O altă zonă afectată de undele seismice a fost și județul Hunedoara unde au fost identificate de asemenea, efecte în 7 localități, ce au constat în fisuri la diferite corpuri de clădire, scări de bloc, balcoane etc.

“Până la acest moment nu au fost identificate situații care să pună în pericol viața cetățenilor, în zonele unde seismul a fost resimțit.  De asemenea, echipajele operative, autoritățile locale și celelalte instituții implicate în gestionarea acestei situații continuă să desfășoare misiuni în teren, în scopul identificării soluțiilor optime pentru revenirea in cel mai scurt timp la starea de normalitate”, a transmis DSU.

Citește și: Țările occidentale NU și-au retras ambasadele din Turcia, cu o zi înainte de cutremur

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Alberto Groşescu)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Indiscutabil ISC are intreaga responsabilitate care decurge din legea prin care e statuat functionarea sa. Ciudat! Nu stiu cum si de ce politia locala are acum atributul controlului in constructii. ISC ar trebui sa fie singurul responsabil in baza legii sale de functionare. ISC prin dirigintii de santier, proiectantii si expertii de ei acreditati conform legii, dar si prin inspectorii sai de teren pot si trebuie sa faca acest demers legal si obligatoriu. Politia locala nu are competente si nici specialistii necesari. Deci care este rolul politiei locale in siguranta in constructii? Aberanta si abuziva inclusa o institutie nespecializata-politia locala(neprofisionista nici macar in domeniul sau de baza-paza si ordine!) , in acest lant clar reglementat in legea de functionare a ISC. E suficient sa cititi: legea nr 10- https://www.isc.gov.ro/files/2020/Legislatie/Lege%2010%201995(r2).pdf dar si legea nr. 50- https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/221453

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alegeri prezidențiale 2024. Peste 9.100.000 de români au votat în primul tur

Peste 9.100.000 de români au votat în primul tur...

Referendumul inițiat de Nicușor Dan a atins pragul de validare de 30%

Referendumul inițiat de Nicușor Dan în Capitală a atins...