Cele 3 solicitări ale polițiștilor din penitenciare și militarilor rezerviști care se alătură protestului polițiștilor

Data:

„13 ani de furt din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare i-au dresat pe politicieni să devină hoți. Aplicați legile votate de Parlament și nu ne mai furați!”, acesta este mesajul categoric transmis Guvernului de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).

Aceste organizații se alătură protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și de Sindicatul Democratic al Polițiștilor (SIDEPOL), care va avea loc pe 24 martie, de la ora 11.00, în Piața Victoriei din Bucureșt.

Declarațiile politicienilor rămân la nivelul de populism electoral ieftin

Poliția, Penitenciarele și Armata cer deblocarea salariilor și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat. Sindicaliștii din poliție și din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare și consideră că în pușcării sunt închiși români care au furat mai puțin decât fură lunar politicienii din buzunarele angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. 13 ani de hoție, niciun condamnat…

„Liderii partidelor recunosc că un polițist, militar și un polițist de penitenciare câștigă mai putin decât un șofer de basculantă, însă declarațiile lor rămân la nivelul de populism electoral ieftin, întrucât, în realitate, politicienii nu depun niciun efort serios să îndrepte acest derapaj care a condus la slăbirea siguranței românilor și a calității actului de justiție.

Infracționalitatea în România a crescut, corupția a căpușat instituțiile fundamentale ale statului, iar numirile în funcții publice pe criterii politice și de rudenie au devenit o regulă care a suprimat meritocrația în rândul oamenilor legii.

Toate acestea derapaje de la democrație care au vulnerabilizat polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare în fața infractorilor se întâmplă sub privirile neputincioase ale unor instituții de forță subfinanțate și subdimensionate care, în scurt timp, nu vor mai putea funcționa în sprijinul cetățenilor cinstiți”, se arată într-un comunicat al sindicatelor.

Cele trei solicitări ale sindicaliștilor

Președinții celor 6 organizații sindicale din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști solicită Guvernului României identificarea unor soluții urgente care să facă posibile, în prima parte a anului 2023:

1. aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce privește întreg personalul din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;

2. actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările și completările ulterioare, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României;

3. majorarea normei de hrană/normei de echipare, prin raportare la valoarea actuală a indicilor prețurilor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...