300 de reenactori din cinci țări, la festivalul de reconstituire istorică „DacFest” din județul Hunedoara

Data:

300 de reenactori din şapte oraşe ale ţării şi din patru ţări europene vor lua parte la ediţia din acest an a festivalului de reconstituire istorică „DacFest”- Sub semnul lupului, care va avea loc în perioada 15-17 iulie în oraşul Simeria, pe platoul de la Măgura Uroiului.

Festivalul a ajuns la ediţia a XII-a şi va reuni trupe de daci, romani şi sarmaţi venite de la Cluj-Napoca, Deva, Bucureşti, Alba Iulia, Baia Mare, Piteşti, Zalău, dar şi din Italia, Bulgaria, Anglia şi Polonia, potrivit Agerpres.

Programul celor trei zile de festival cuprinde demonstraţii, tactici de luptă şi confruntări ale legiunilor romane, ale războinicilor daci şi ale şcolilor de gladiatori, ritualuri şi dansuri antice, ateliere civile interactive.

Citește și: Astra Film Festival 2022. Start la înscrieri pentru echipa de voluntari

Ceremonia de deschidere a festivalului va avea loc vineri seara, de la ora 21,30, în oraşul Simeria, cu o paradă cu torţe a participanţilor. Manifestarea va continua apoi pe platoul de la Măgura Uroiului, unde au fost pregătite deja diverse tabere unde se vor desfăşura diverse ateliere meşteşugăreşti, demonstraţii militare, lupte de gladiatori sau concursuri de gastronomie.

Prima bătălie din festival este programată pentru sâmbătă seara, la ora 19,30, când trupele prezente se vor confrunta în ceea ce organizatorii au denumit „Asediul cetăţii Ardeu”.

Bătălia finală va avea loc duminică, la ora 15,00, fiind intitulată „Revolta: Foc pe Valea Mureşului”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara, Primăria Simeria, Asociaţia Terra Dacica Aeterna, Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria.

Citește și: Zidurile Memorialului de la Sighet s-au umplut de suspine. Suferința și înălțarea deținuților politici

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Helga Landt / Dac Fest)

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...