31 de flamingo roz pe insula din mijlocul Dunării, un semnal de alarmă faţă de schimbările climatice

Data:

Insula din mijlocul Dunării va fi populată cu 31 de flamingo, opere de artă plastică realizate de artistul plastic gălăţean Monica Turcu, în încercarea de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Păsările flamingo, realizate de Monica Turcu din metal şi plexiglas, au făcut parte din expoziţia personală „Plastic Pandemia”, pe care gălăţenii au putut-o admira la Galeria de Artă „Serfiotti”.
Începând de duminică, 14 august, ele vor fi expuse pe insula care a apărut pe mmijlocul Dunării, crescând serios din cauza secetei. Grațioasele păsări exotice roz, realizate de Monica, din metal și plexiglas, vor colora insula ce a apărut pe Dunăre din cauza secetei.
„Sunt încântată să expun aceste creații pe insula de pe Dunăre. Ele au făcut parte dintr-o expoziție personală și cred că vor fi o pată de culoare și frumos pe mijlocul Dunării”, a declarat Monica Turcu.

„Mesajul pe care vreau să-l transmit este nu doar cu impact vizual, ci mai ales uman, social, comunitar. În contextul actual, în care seceta a produs probleme nu doar la nivelul Galațiului, ci și la nivel de țară, este bine să nu rămânem pasivi. Putem face ceva? Este o problemă gravă, cu care se confruntă toată Europa și pe care noi trebuie să o conștientizăm.
Insula apărută pe Dunăre nu trebuie doar să ne încânte privirea, ci trebuie să trezească conștiința colectivă, grija pentru mediu este responsabilitatea noastră, a tuturor.
Resursele naturale nu sunt inepuizabile!”, a mai spus Monica Turcu, citată de VIAȚA LIBERĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Vot” cu pistolul la tâmplă în teritoriile ucrainene ocupate de ruși

Ocupanţii ruşi vorbesc despre o participare-record, observatorii ucraineni despre...

What changes in Italy and EU under Prime Minister Giorgia Meloni?

Giorgia Meloni is a politician who has taken radical...

Sibiu, primul judeţ care va avea o agenţie de atragere a investiţiilor după modelul celei de la Viena

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii...