31 de flamingo roz pe insula din mijlocul Dunării, un semnal de alarmă faţă de schimbările climatice

Data:

Insula din mijlocul Dunării va fi populată cu 31 de flamingo, opere de artă plastică realizate de artistul plastic gălăţean Monica Turcu, în încercarea de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Păsările flamingo, realizate de Monica Turcu din metal şi plexiglas, au făcut parte din expoziţia personală „Plastic Pandemia”, pe care gălăţenii au putut-o admira la Galeria de Artă „Serfiotti”.
Începând de duminică, 14 august, ele vor fi expuse pe insula care a apărut pe mmijlocul Dunării, crescând serios din cauza secetei. Grațioasele păsări exotice roz, realizate de Monica, din metal și plexiglas, vor colora insula ce a apărut pe Dunăre din cauza secetei.
„Sunt încântată să expun aceste creații pe insula de pe Dunăre. Ele au făcut parte dintr-o expoziție personală și cred că vor fi o pată de culoare și frumos pe mijlocul Dunării”, a declarat Monica Turcu.

„Mesajul pe care vreau să-l transmit este nu doar cu impact vizual, ci mai ales uman, social, comunitar. În contextul actual, în care seceta a produs probleme nu doar la nivelul Galațiului, ci și la nivel de țară, este bine să nu rămânem pasivi. Putem face ceva? Este o problemă gravă, cu care se confruntă toată Europa și pe care noi trebuie să o conștientizăm.
Insula apărută pe Dunăre nu trebuie doar să ne încânte privirea, ci trebuie să trezească conștiința colectivă, grija pentru mediu este responsabilitatea noastră, a tuturor.
Resursele naturale nu sunt inepuizabile!”, a mai spus Monica Turcu, citată de VIAȚA LIBERĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...